dilluns, 21 d’octubre del 2013

JORNADA AGREDOLÇA A GAVÀ



La Diada castellera de Gavà del passat 20 d’octubre va ser la primera a la que Xiqüelos i Xiqüeles del Delta va participar de forma activa fent castells. Aquesta serà una data per a recordar i ja forma part de la petita història de la colla com aquell  23 de març que va ser la primera actuació que va realitzar al carrer.
Però la diada d’ahir no va anar com s’esperava. Després de la reeixida jornada del bateig, els membres de la colla esperaven que Gavà fos la continuació de la progressió que s’havia tingut fins ara. Però ahir semblava que tot (o quasi tot) havia de sortir malament.
A més de la colla amfitriona Castellers de Gavà, també hi participaven el Castellers de les Roquetes (Sant Pere de Ribes) i els Minyons de Santa Cristina d’Aro (una colla encara per batejar)
Després dels corresponents pilars de benvinguda, es va continuar amb les rondes de castells i va ser la colla local la primera en actuar, però tal i com va passar a la nostra, semblava que no tenien el dia, ja que el 3d6 només es va quedar amb intent, així com la resta de castells que van intentar a continuació.
Xiqüelos i Xiqüeles del Delta també va començar amb un 3d6 que va ser l’únic que es va poder descarregar, ja que el 4d6 i els dos intents de 4d6 amb agulla es van quedar amb això, en intents.
La jornada es va poder redreçar una mica quan finalment, a la ronda de pilars de comiat es va poder fer el pd4 carregat per baix, un pilar que es volia fer el dia del bateig, però que, finalment, no va ser possible.  
En canvi, els de les Roquetes ho van descarregar tot, així com els Minyons, encara que els seus castells van ser més modestos, tal com corresponent a les colles que encara no estan batejades.  
Malgrat la irregular actuació, la jornada d’ahir va tenir aspectes molt positius. Va ser el primer cop que la colla es va desplaçar en autocars (2 en total) i, sense dubte, la convivència entre els seus membres, reforça la cohesió interna i permet establir relacions personals més enllà dels assajos.
Ara, la nostra colla s’agafarà unes setmanes de vacances per a carregar piles de cara la propera temporada que ha de significar la de la consolidació a l’espera dels nous reptes que, sense cap mena de dubte, s’acabaran assolint.