dimecres, 13 de novembre del 2013

LA PREGUNTA DEL DIA 13-11-2013




Quin missatge va dipositar Mas al mur de les Lamentacions de Jerusalem? 
 
Com sabeu, el President de la Generalitat, en els darrers dies va visitar l’estat d’Israel amb un seguici d’unes 60 persones. El motiu no és del tot cert. Per una part es parla de buscar suports internacionals per a quan Catalunya estigui en disposició de declarar la independència, però per l’altre costat, també de fer negoci.
Tal com mana la tradició, Mas va dipositar a un forat del mur de les Lamentacions una pregaria. Aquest matí deien a la SER que anava sobre Catalunya i la Pau. Clar que escoltat també podrien haver dit sobre Catalunya i LAPAO (la)  
Coneixent la forma de pensar dels convergents, la primera idea que em vaig fer a l’assabentar-me de l’acció de Mas, va ser que havia demanat perpetuar-se com a President de la Generalitat de Catalunya que, realment és el que li interessa. La resta és, des del meu punt de vista, anar marejant la perdiu i tenir distret al poble català.
Per cert, no sé si havieu vist la foto que avui porten alguns diaris com el Periódico en portada sobre la visita de Mas a Israel. A la foto es pot veure al president català amb el gorret típic jueu (kipà) dipositant una corona de flors al monument de l’Holocaust. Fins aquí tot correcte, però a la corona s’hi poden veure tres cintes:  la superior és la bandera espanyola, a la del mig hi posa el President de la Generalitat de Catalunya i la inferior és la senyera. Quina conclusió hi traíem?  Que per a Israel, Catalunya és una regió d’Espanya.
Per cert, una altra pregunta: Per què un seguici tan nombrós? I una més: Realment feia falta? O com m’han dit, a part de Mas i els habituals, també hi van anar la dona de Mas i empresaris amb les seves respectives parelles. 

DARRERA HORA. Avui m’ha dit un amic que és funcionari de l’ambaixada de la Índia que Mas té previst visitar el país asiàtic abans de final de mes. També buscarà suports a la independència?
Per això sí que hi ha diners?
Opineu vosaltres mateixos.