dissabte, 16 de novembre del 2013

PAGAMENT A PROVEÏDORS


Segurament heu escoltat sovint (i durant els darrers dies més) el concepte pagament a proveïdors. Sembla ser que l’Estat havia retingut una quantitat superior a 1.000 milions d’euros al govern de Catalunya y, finalment, després de parlar Mas-Colell amb Montoro, aquesta quantitat finalment es desbloquejarà i la Generalitat en podrà fer ús. Això sí, no sé sap per a quant... Entre d’altres coses, aquests diners, sembla que serviran per a pagar als farmacèutics, però també arribaran als ajuntaments per a que puguin pagar les factures que tenen pendents.
Què us sembla si us dic que la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta també estem afectats per un impagament?
No us diré qui, però si que diré que a principis d’agost (per tant, ja fa més de 90 dies) varem actuar per un ajuntament del nostre territori dintre dels actes del dia del turista. I des de llavors... Això sí, l’alcalde d’aquest ajuntament, va ser l’únic que es va disculpar per carta no poder assistir al nostra bateig com a colla, ja que, com vaig fer amb els alcaldes de tots el municipis que tenim integrants, els vaig convidar personalment.
Normalment, quan actues a algun poble (tret de les diades castelleres), vas contractar per l’ajuntament. I, a l’hora de cobrar, no tens cap tipus de preferència respecte a la resta de proveïdors i, com a un més et tracten. D’un altre ajuntament (en aquest cas varem actuar al juliol) també van trigar diversos mesos en pagar-nos.
Un cas totalment oposat va ser el de la Sénia (aquí si que ho puc dir) Ens va contractar l’ajuntament, però va ser una empresa privada la que ens va pagar. També diré el nom d’aquesta empresa: lasenia.net (així els hi farem publicitat)
L’època que estem vivint és dolenta per a tots. Evidentment és més important poder cobrar les empreses per a que puguin també pagar als seus treballadors que no les entitats culturals, lúdiques, esportives, etc. Però que aquestes puguin cobrar, també és molt important.
La nostra colla castellera va començar a funcionar a finals de l’any passat (encara no té 11 mesos) i, fins la dat no hem rebut cap subvenció ni de la Generalitat ni de l’ajuntament d’Amposta, ni de cap altre organisme. Els actes del bateig del dia 5 d’octubre van costar més de 7.000 euros i gràcies que per mig de Verkami se’n van aconseguir prop de 4.000 nets. La resta va ser gràcies a les col·laboracions de diferents establiments comercials, quotes de socis, venda d’articles relacionats amb la colla, etc.
Espero que, finalment, tot es pugui acaba arreglant, ja que, sinó hi ha diners, no hi cultura; i si no hi ha cultura... què tindran els ciutadans?

1 comentari:

albertito magnum ha dit...

...pues estos 1000 millones de euros los de 13tv, dicen que lo pagan ellos de sus impuestos, como si los catalanes no pagamos los mismos impuestos que ellos...