dimarts, 17 de desembre del 2013

SOBRE EL REFERÈNDUM…

HI ha molts, fins i tot alguns dels més convençuts, que opinen que, finalment, no es farà.
Bé, imaginem-nos que sí, que el 9 de novembre de 2014 s’acabarà fent el referèndum independentista a Catalunya. Com sabeu hi ha dues preguntes, la primera sobre si volem que Catalunya sigui un Estat i la segona s’ha de contestar només si la resposta de la primera és afirmatiu. La pregunta de la segona és si l’Estat hauria de ser independent.  
En totes les votacions, a part de la majoria de vots  vàlids, sempre hi ha un percentatge de vot en blanc, però també de vots nuls.
Al darrer referèndum que recordo, el de la OTAN, hi havia 3 tipus de paperetes: Sí, no i blanc. Com jo hi vaig escriure: OTAN NO, BASES FORA, es va considerar nul.
Opino que les paperetes del referèndum del proper 9 de novembre, està dirigit a aquelles persones que ho tenen força clar. La majoria votaran (recordeu que abans he dit que suposava que es faria) sí a les dues preguntes. Si volen votar no, només caldria fer-ho a la primera pregunta... Però si es vol votar en blanc? A part de deixar el sobre buit, penso que no estaria mal fer algun tipus de papereta que contemplés la possibilitat de votar en blanc.
En quan al vot nul, sabeu (i si no ho sabeu us ho explico), són totes aquelles que no són oficials o pertanyen a una demarcació diferent (o localitat en el cas de les municipals) o porten algun tipus de marca o estan tatxades o completament estripades, etc.
Anem a rissar el rinxol. Si un vota no a la primera i a la segona, cal pensar que el vot serà nul, però ara imagineu algú que no voti la primera pregunta i sí la segona (o no)... També es considerarà nul o no? Des del meu punt de vista si a la segona diu que sí que vol que l’Estat de Catalunya esdevingui independent, hauria de ser considerada vàlida, en canvi si es diu que no, hauria de ser nul, ja que tindria el mateix valor que marcar no a la primera pregunta.  
Si ja molts opinen que la pregunta de marres és força enrevessada, només cal embolicar-la una mica més per a tenir ocupada a la gent durant un temps... Quasi tant com els polítics que estant pel , , ens tindran entretinguts per a fer-nos oblidar de la precària situació que estem vivint.