dissabte, 11 de gener del 2014

EL GOVERN DEL PP TORNA A DONAR UNA VOLTA DE ROSCA MÉS



 Amb nocturnitat i traïdoria, tal i com ens té acostumats, el PP vol fer cotitzar a la Seguretat Social els rendiments en espècie.
I ho va fer amb nocturnitat i traïdoria perquè va aprofitar les passades festes per a publicar-ho al Butlletí Oficial de l’Estat que són unes dates on quasi ningú se’l mira. Altres vegades ho a fet en dissabte...
Els rendiments en espècie són tots aquells que no es cobren en efectiu, es a dir, en diners contant i sonants, com per exemple la rova de treball, la manutenció o la cistella de Nadal (per aquells que encara tenen la sort de que els hi doni l’empresa)
Aquest fet és una arma de doble fil, encara que, trobo, afectarà més els treballadors que els empresaris.  
Fixeu-vos. Si fan cotitzar per aquest conceptes, les empreses hauran de pagar més a la Seguretat Social i, per tant, aquest més sé li haurà de sumar al cost global del producte i, per tant, l’encarirà. Llavors, les indústries (què són les que més me preocupen) perdran competitivitat davant els seus rivals de fora i això provocarà que no puguin vendre amb tanta facilitat els seus productes a l’estranger. Aquesta situació que pot provocar? Més eres, més atur... Qui acaba perdent? L’empresari, però, des del meu punt de vista, més encara el treballador.
Ara mirem-ho des d’un altre punt de vista. L’empresa no vol pagar un import més elevat de quota empresarial. Què fa? Eliminar de la nòmina aquests, diguem, complements. Quan? A la signatura del nou conveni. Qui hi surt perden? Una vegada més el treballador.
Com veieu, a curt termini això pot representar una pèrdua més del drets dels treballadors, una cosa en que el govern del PP ja ens té acostumats. Massa acostumats diria jo.