dimecres, 29 de gener del 2014

EL PSC DE LES TERRES DEL SUD

No és una aparença, sinó un evidencia: El PSC de l’Ebre s’està desmembrant.
Alguns dels militants que han marxat ho han anunciat públicament com Josep Bayerri, un dels fundadors històrics del partit i apartat durant molt de temps. D’altres han preferit callar-ho, segurament per a no fer mal a un partit que encara consideren seu.
L’actitud de l’actual direcció nacional encapçalada per Pere Navarro no ajuda gens. L’altre dia opinava en privat que Navarro està mal aconsellat. Les companyies de Corbacho i Balmón no ajuden gens a l’hora de mantenir un partit cohesionat. Sembla ser que estan fent aquella política que sempre hem retret a d’altres rivals: O estàs amb mi o estàs en contra meva. I així no es va en lloc.
Dintre d’un partit polític sempre hi ha d’haver veus crítiques, la qual cosa no hauria d’impedir la cohesió interna, sobre tot en casos de dificultat màxima com el que estem vivint.
Perdre part de la força parlamentaria va significar un dur revés per a un partit acostumat a governar. Però encara diria més. La força del PSC, a part de la representació que havien aconseguit sempre a Madrid, era, sobre tot, municipal. Les principals ciutats i pobles de Catalunya havien tingut quasi sempre alcaldes o alcaldesses del PSC. Un bon exemple és Barcelona, amb governs socialistes des de 1979 a 2011 on CiU, finalment, va trencar-ne l’hegemonia. Però Barcelona no ha estat un cas aïllat: Badalona, Girona i d’altres també han passat a ser governades per partits rivals.
Però sembla ser que l’actual direcció ignora aquests fets. Tot indica que no volen veure la realitat del partit, un partit que si continua com ara, dintre de poc es convertirà en un partit residual amb molt poca representació institucional i totalment depenent del PSOE. És això el que volen els actuals dirigents?
Si, finalment la Comissió de Garanties del PSC acaba expulsant els tres diputats díscols, a saber, Geli, Elena i Ventura, el fet, marcarà un punt d’inflexió. En aquell moment serem molts (fixeu-vos que estic parlant amb primera persona) els que tindrem que entregar el carnet als nostres referents municipals.
Hi ha d’altres companys que ja o han fet. Aquest matí em deia un company de treball que a Tortosa ja s’han donat de baixa un centenar de militants del tres-cents i pico que eren abans de que s’iniciés el procés.
D’altres companys ha preferit, de moment, donar-se de baixa dels seus càrrecs orgànics, com per exemple Marc Mur, alcalde de Flix. I d’altres, com Joan Alginet de Deltebre escrivien a Internet: Sóc un socialista català sense partit.
Està clar que la majoria no ho diran públicament, però dintre d’uns mesos Joan Sabaté, com a president de la gestora, es pot quedar pràcticament sol.
Hi ha que veure com es premia la fidelitat d’alguns.
Per cert, sembla ser que fins i tot abans de marxar hi ha companys que han ocupat càrrecs importants que han pres la decisió de ignorar-nos. A mi em va passar l’altre dia. Recordeu que he dit al principi: estàs amb mi o estàs en contra meva. Lamentable!