dilluns, 3 de febrer del 2014

EL PLA DE RAJOY

Tinc un pla per a Catalunya –va dir Rajoy durant la conferència que va fer el PP a Barcelona fa uns dies-. Però com sempre, no el va desvetlla, la qual cosa posava en dubte de que realment tingués un pla.
Però Doña Rogelia ens ho va desvetllar:  El govern podria suprimir l’autonomia catalana si des de Catalunya es segueix insistint en fer la consulta.
No puc imaginar-me que això pogués arribar a passar. Realment suposaria una mesura comparable a un cop d’estat. Molt constitucional. Tan constitucional com vulgueu, però molt poc democràtic. Les mesures de força no poden ser mai democràtiques per molt que comptin amb el suport de la llei.
Però tranquils. Aquí tots tranquils! Si finalment aquest pla no s’aplica, Rajoy encara té un pla B que, sembla, ja s’ha començat a aplicar: denunciar al President de la Generalitat per sediciós. Ja sé que no ha estat el PP qui l’ha denunciat, ni la FAES ni Vox, que ha estat el sindicat ultradretà Manos Limpias (no m’ha donat la gana traduir-ho)
Encara que sembla anar per lliure, Manos Limpias, per ideologia, està emparentada amb els elements de més extrema dreta de les formacions esmentades.
Sempre s’ha dit que a Espanya els partits d’extrema dreta han estat poc rellevant, perquè els hereus del franquisme ja estaven dintre del PP. Però en els darrers dies, sembla ser que sé li estan marxant figures que, en un altre temps han estat molt significatives, com Alejo Vidal-Quadras. Però tot indica que n’hi poden haver molts més, com Mayor Oreja per exemple, que encara que ha dit el contrari, aquest cap de setmana no té previst assistir a la convenció nacional del partit a Fatxadolid (la paraula està patentada per Antoni Fabregat de Vinaròs)
Pepa Bueno a la SER es preguntava l’altre dia quin PP sortirà de la convenció: si el que representa el PP Basc que vol tancar una vegada per totes el tema ETA o el PP de Mayor Oreja que sap que sense ETA, el seu partit perd molts d’arguments del que el van portar a governar Espanya.
Per cert, i parlant de perdre. Sembla ser que segons les consultes d’opinió que es fan sovint, ara mateix els populars perdrien pràcticament la meitat des vots que van obtenir el 2012. De més de 10 milions es quedarien en uns 5 milions. Un dels vots perduts és el meu...  
A veure quin nou  pla es traurà Rajoy del barret de copa per a tornar-me a engrescar...
(Ironia fina...)