dissabte, 8 de febrer del 2014

HOMS FICA LA POTA... I D’ALTRES EL NAS.



Sembla ser que al portaveu del govern català Francesc Homs li va millor expressar-se en català i davant la seva parròquia que no fer-ho en castellà en un fòrum de periodistes estrangers.
Kiko Homs va dir que s’hauria de fer un referèndum a tot l’estat espanyol per canviar la Constitució per a facilitar el camí a Catalunya.
Què vas dir Kiko? Les teves paraules van poden agradar molt als espanyols, fins i tot a la premsa de la caverna que veurien així la impossibilitat de que Catalunya esdevingués un estat propi, però quan les vas dir, no vas pensar amb els teus socis de projecte?
Els hi ha faltat temps als republicans per a carregar contra el pobre Kiko. Donar vot als ciutadans espanyols per a que opinin sobre una reforma constitucional que permetés obrir una escletxa legal per on pogués sortir Catalunya, es contrari al pensament d’ERC.
Segurament, a Homs, el va trair la poca trajectòria independentista que té. No és el mateix néixer i criar-se al si d’un família independentista que fer-ho dintre d’una família que hagi acabat acceptant la idea per conveniència...
Qui també ha tornar a carregar contra la hipotètica independència de Catalunya ha estat el ministre d’exteriors José Maria Margallo. Com sabeu, Margallo és un dels ministres més bel·ligerants contra l’estat propi. Per mi que ja té coll avall que un dia d’aquest tindrà que departir amb el seu homòleg català d’igual a igual i només de pensar-ho, no pot dormir.
I jo pregunto: És què no té Margallo coses més importants què fer que ficar el nas en el tema català? O és tan incompetent que no sap afrontar els problemes que Espanya té en política exterior i desvia l’atenció cap un altre lloc?  
Si tenim un president d’Espanya que demostra ser tot un incompetent cada vegada que té ocasió de fer-ho (què és quasi sempre que pot), cal pensar que els seus ministres i càrrecs propers estan al seu mateix nivell. Fins i tot els considerats més moderats resulta que han canviat cap a posicions més extremes allunyant-se de la majoria de ciutadans del país i apropant-se a les tesis de la Conferència Episcopal Espanyola que, com tots sabem, si pogués, rescataria a la Santa Inquisició per retornar als escarriats al bon camí.  Em refereixo, segur que tots ho heu endevinat a Alberto Ruiz-Gallardón que de tant conviure amb el seu sogre (l’exministre franquista Utrera Molina) sé li han acabat apegant tots els seus tics més extremistes.
Li reclamava la societat que canviés la llei de l’avortament? Evidentment que no! I ara una polèmica més: reubicar els jutjats a les capitals de província i seguir posant així dificultats als ciutadans a l’hora d’accedir a la justícia, després de l’aplicació de les taxes judicials.  
Amb aquest panorama, cada cop m’agafen més ganes de fer la maleta seguir el camí de molts dels nostres joves. A qualsevol lloc millor que aquí, segur!