dimecres, 26 de febrer del 2014

IMPOSSIBLE SEGUIR EL RITME



Quan la majoria dels mortals encara anem amb un mòbil de 3G, al congrés de Barcelona ja s’està parlant de mòbils de 5G. De fet, el titular del Periódico de Catalunya de dimarts deia així: Brussel·les llança una aliança per a promoure la tecnologia 5G. Ahí va la ostia pués...
I ara que farem els que només tenim el telèfon per a trucar i poca cosa més? O renovar-nos o morir (com diu la dita)?
És evident que el món de la tecnologia a trobar en els telèfons mòbils (complements i derivats) la gallina dels ous d’or. Les primeres paraules que diuen els nadons són: Vull un mòbil. Ja no diuen papa o mama, sinó vull un mòbil!
De ben menuts ja els veus pel carrer amb el mòbil a la ma i amb i utilitzant-los amb destesa. El següent serà obrir-se un compte a una xarxa social per a relacionar-se amb el company de taula de l’escola bressol: 
 
-Hola sóc Carlitos. Què t’ha fet avui la mama per a dinar?
-A mi el dinar me’l fa el papa que està a l’atur... –li respon Encarnita-
 
Mentre, des de l’altra punta de l’aula sé sent:  

Carlitos, Encarnita, deixeu el mòbil i jugueu amb els retallables i la plastilina... Santa paciència!
 
És evident que si la tecnologia cada cop és més sofisticada, els mòbils aniran augmentant de preu. Impossible seguir el ritme que marquen els fabricants... Qui disposa de 600 euros anuals (o més) per a canviar-se cada any el mòbil per a gaudir de la darrera tecnologia? Jo no.
El meu mòbil és molt normalet i bàsic. De fet en va costar el 100% de la quantitat que us deia, es a dir, 60 euros i té un any i, de moment, no penso canviar-lo.
Ta bàsic és que, amb tota seguretat, els de Carlitos i Encarnita deuen de ser millors.
Afortunadament encara no m’han posat un xip al cervell per a que pugui aprendre a usar les novetats tecnològiques de fa 10 anys, com sembla que els hi posin a totes les criatures aprofitant el moment en que la llevadora se’ls emporta a rentar.  
Digueu-me exagerat!