divendres, 21 de març del 2014

BOI RUIZ



Avui el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya ha estat entrevistat al programa els Matins de TV3 per la periodista Lídia Heredia.
Primer han abordat el tema de les llistes d’espera que pateix la salut catalana i Boi Ruiz ha dit sobre el tema que hi ha una part que és estructural i que per a la resta té un pla, que ja s’ha iniciat, i es resoldran per a finals de... 2013!
Després la periodista li ha preguntat sobre els casos de corrupció de la Salut Catalana. Segurament s’ha tractat d’una sensació meva, però m’ha paregut que el Conseller s’ha posat nerviós. La periodista li ha retret que després del debat que hi va haver al Parlament de Catalunya, cap polític fes autocrítica. A la qual cosa Ruiz li ha respost que ell no en tenia que fer perquè els casos venien del govern anterior. Aquest terme l’anat repetint unes quantes vegades més durant l’entrevista. També ha negat que el cas Innova de Reus tingués res a veure amb la Salut pública catalana. Inquietant que un conseller de l’actual govern digui això davant les càmeres de televisió perquè sap que menteix.
Mireu, he posat al buscador imputats a la sanitat catalana i sabeu què m’ha sortit en primer lloc? La imputació de nou de l’expresident de l’ICS Josep Prat. I en segon lloc? El Cas Innova (Viquipèdia)  

Quan s’entra a veure que hi posa a la Viquipèdia del Cas Innova, diu el següent: El Cas Innova és un cas de presumpta corrupció política sorgit el 2012 i que té el seu epicentre a la capital del Baix Camp, Reus. Els dos principals responsables Josep Prat Domènech i Carles Manté, dos alts càrrecs de la salut pública catalana, están imputats des del 2012. El 2012 es va fer públic que el hòlding municipal Innova tenia un deute de més de 200 milions d'euros i l'Ajuntament de Reus un deute consolidat de 369,4 milions, essent aquest un dels deutes municipals més alts de tot Catalunya.

Després he buscat que deia de Josep Prat i m’he trobat que la Viquipèdia no diu res d’ell. Si us fixeu al paràgraf anterior us en adonareu que el seu nom no està enllaçat. Però m’he trobat amb una ressenya seva a 15Mpedia: Josep Prat Domènech es un empresario[referencia requerida] español. Actualmente está siendo investigado por la fiscalía por la acumulación de cargos públicos y privados y por los pagos opacos al exdirector del CatSalut Carles Manté. També diu que va ser director de l’ICS entre 1998 i 2003, precisament durant els darrers anys del pujolisme.

Possiblement Boi Ruiz no tingui res a veure amb Prat, però la vinculació d’aquest amb CiU és prou evident. Però també amb el PSC, ja que el holding Innova neix a Reus amb govern socialista.
En canvi si que és veritat que Carles Manté va ocupar càrrecs durant el primer govern socialista de la Generalitat de Catalunya que va presidir Pasqual Maragall.
Però hi ha d’altres imputats, com Xavier Crespo, exalcalde de Lloret de Mar i diputat al Parlament de Catalunya. Per quin grup? Convergència i Unió!
Un altre dels noms que ha sortit a la llum és el de Ramon Bagó que també va ser alcalde de Calella, diputat provincial de Barcelona per CiU i director general de Turisme amb Pujol que li va concedir la Creu de Sant Jordi l’any 2001, m’imagino que pels serveis prestats.   
Què hi ha molt gent implicada i diversos partits (de fet, a Reus, els principals grups –PSC, CiU, ERC i PP- tots mamaven de la mamella d’Innova)? Això ja ho sabem, ja que la revista Cafèambllet ens ho ha explicat en pèls i senyals, però que Boi Ruiz no vulgui tirar merda només sobre la resta que a casa seva també en té.