dimecres, 26 de març del 2014

EL DISCURS DE L'ENTREGA DEL PREMI CIUTAT D'AMPOSTA A LA COLLA CASTELLERA XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA

Foto: Ramon Bel Serrat. 
Bona nit.
Senyor Alcalde, senyor secretari de Comunicació de la Generalitat, regidores, regidors, resta d’autoritats, companys de la colla castellera, amics i amigues.
Com a president de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta és per a mi un honor recollir aquest premi en nom de tots els components de la nostra colla.
Sense cap mena de dubte, el premi significa per a nosaltres un reconeixement a la feina ben feta.
Deu de ser la primera vegada que els mitjans de comunicació d’Amposta donen el premi a una entitat tan jove com la nostra que compta, com aquell que diu, només amb una any de vida.
Tot just demà, dia 23 de març, farà un any des de la primera actuació. Va ser al carrer Jardí d’Amposta convidats per l’Arca de Noé.
Després en van arribar d’altres a Amposta, però també a la Ràpita, Alcanar, Deltebre, l’Aldea, la Sénia, la Galera, Tortosa, Jesús, el Perelló, l’Ametlla de Mar, Gavà... I fins i tot varem traspassar els límits de Catalunya per actuar a Morella.
Encara que el moment culminant es va produir el dia del bateig (el 5 d’octubre, una data que, segur, passarà a la història d’Amposta per haver-se convertit a partir d’aquell dia, en plaça castellera), la màxima repercussió ens la va donar el diari Ara del dia 12 de setembre al publicar en una doble portada el pilar que férem a la Via Catalana durant els actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana el dia de la nostra Diada.
Ens queda encara molt de camí per a recórrer. El futur representa per a la colla tot un repte, ja que s’han d’assolir castells cada vegada més alts i complexos. No serà fàcil però ho intentarem.  
I segur que ho aconseguirem perquè sabem que comptem amb el suport de molta gent, sobre tot dels nostres socis, col·laboradors i del principal patrocinador: la Cambra Arrossera del Montsià.
Espero que ens pugem retrobar a plaça en totes les nostres actuacions. Necessitem de tots vosaltres per a seguir creixent i continuar portant el nom del Delta més enllà de les Terres de l’Ebre.
Gràcies.