diumenge, 16 de març del 2014

REGIDOR SENSE CARNET



Sense dubte una d’aquelles notícies que m’ha cridat l’atenció aquesta setmana. El regidor de Seguretat de Mont-roig del Camp va ser interceptat per agents de la policia local del seu municipi que li van detectar una taxa de alcohol a la sang superior a 3 vegades la permesa. Aquest fel li comportarà la retirada del carnet de conduir.
Sabeu que vaig pensar en assabentar-me de la notícia? Que les relacions entre l’edil i els agents no deu de ser massa bona. Mireu, normalment els agents de la policia local donen un tracte preferencial als regidors sempre que, evidentment, els puguin identificar o, en tot cas, el cotxe que condueixen. Segurament no hauria de ser així, però ho és. Han de ser reincidents o no tenir pèssimes relacions amb la policia per a que et multin.
Ja fa uns anys, un policia local va multar el cotxe de l’alcalde per mal aparcament, conscient del que esta fent. Em va explicar un amic comú que quan estava d’alcalde Rojo y Gualdo i deixava el seu Mercedes aparcat incorrectament a la plaça de l’Ajuntament, en passar per davant del retén de la policia (llavors situada a l’entrada de l’edifici consistorial), els hi deixava les claus per a que l’apartessin en el cas de que fes nosa. Sembla ser que l’actual alcalde no era (o és) del mateix tarannà i, algun d’ells (de la policia) sembla que ja començava a estar-ne tip. Amb tota probabilitat sé la va haver de treure (ell mateix, que per això és el cap de la policia)
També recordo que fa uns anys, a Mont-roig del Camp van treure un còctel que van anomenar roiget (segurament pel seu color, però també com una derivació del nom del poble) i que van promocionar durant les festes majors d’aquell any. El fet va dur molta polèmica ja que es va acusa a l’ajuntament de fomentar l’ús del alcohol. Jo mateix em vaig posicionar a favor de la iniciativa, ja que penso que un consum moderat de begudes alcohòliques no perjudica ningú.
Encara que no s’ha dit públicament, el regidor de Mont-roig, no portaria algun roiget de més?