dimecres, 30 d’abril del 2014

BARCELONA NO ÉS TURÍSTICA

Si hagués de situar al mapa la Roca del Vallès, no ho sabria fer. Hi ha dues comarques que porten el topònim de Vallès: l’Oriental i l’Occidental i, tot i això, pel nom, no és garantia de pertanyi a alguna d’elles.  
A dit municipi hi ha una zona comercial que s’anomena la Roca Village que, per poder obrir en festiu va demanar que al poble sé li atorgués la consideració de municipi turístic... I sé li va concedir.
Ahir, el president del gremi de hoteleria de la província de Barcelona Jordi Clos (germà de qui fou alcalde de la Ciutat Comtal Joan Clos) reclamava que Barcelona també tingués la consideració de municipi turístic que, evidentment, no té.
Com a ignorant que sóc en la matèria, em pregunto quins mèrits turístics té la Roca del Vallès que no tingui Barcelona. Igual a la Roca hi arriben creuers de luxe o milions de visitants a l’any; igual la Roca Village supera en escreix el comerç del Passeig de Gràcia, del Portal de l’Àngel o del carrer de Sants... Igual sí i, perdoneu la meva ignorància (reitero) i jo no me’n he assabentat.
Recordo que fa uns anys es va demanar la mateixa consideració a la Sénia, ja que, com sabeu, per aquell temps la gent hi acudia en peregrinació a comprar mobles, fins que els empresaris del sector ho van denunciar i van d’haver de tancar en diumenges i festius. I posat a recordar, crec que, finalment, no se’ls hi va donar.
Aquest matí, tot parlant d’aquesta polèmica, el carter de Ferreries es preguntava per quin motiu es permetia que els basars xinesos obrissin més hores que la resta d’establiments regentats per comerciants d’aquí.
Molt fàcil, -li he dit- perquè no s’atreveixen a fer-los complir l’horari