diumenge, 13 d’abril del 2014

NÉIX IQUIOSC.CAT

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), L’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Premsa Gratuïta i Mitjans digitals (ACPG) han creat el portal iQuiosc.cat on hi surten les principals capçaleres de la premsa catalana, ja siguin diaris o revistes.
Però no hi són tots. Si li donem un cop d’ull, ràpidament trobarem mancances significatives. Com ebrenc he buscat publicacions com Diari de Tarragona (ja no Diari Ebre) i no l’he trobat. Tampoc està Més Ebre, quan si que apareix Més Tarragona, del mateix grup Editorial.
Un cas curiós és el Punt Avui que té dues capçaleres: una per a les comarques gironines i l’altra per a la resta de Catalunya.
En canvi si que apareixen l’Ebre, el que és el setmanari de referència del nostre territori i Un cop d’Ull, el gratuït que s’edita a Tortosa.
No sé si els que hi falten serà perquè no pertanyen a cap de les associacions de premsa esmentades o perquè s’aniran incorporant poc a poc. Personalment m’inclino pel primer cas.
Dit això, no us animeu gaire, ja que si voleu veure el contingut complet de la publicació l’haureu de pagar pràcticament a preu de quiosc o fins i tot més car, com és el cas de l’Esportiu (fins fa poc El 9 Esportiu) ja que al quiosc costa 0,50€ i si els vols comprar on line hauràs de pagar 0,89€. També hi pots subscriure’t.  No obstant n’hi ha algun (els menys coneguts o simplement desconeguts per a la gran majoria de públic) que són gratuïts.