dilluns, 21 d’abril del 2014

QUI EN DÓNA MÉS?




Encara cueja la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Madrid, però no en el terreny esportiu, sinó en els suposats incidents extradeportius que van passar.
Un ampostí que hi va anar i que afirma que ha vist unes quantres finals, deia al Facebook que fins ara mai havia vist tanta hostilitat contra l’afició del Barça. Sense cap mena de dubte, aquesta animadversió contra l’afició culer es deguda a l’expressió d’independentisme que emana des de Catalunya i que, per aquells que tenen un sentiment més espanyolista, ho interpreten com una provocació. D’aquí que es passi a les paraules o alguna cosa més, no hi ha tanta distància.
Abans del partit, van comentar que un locutor de TV3 havia patit un incident puntual, però que els comportament de les dues aficions era exemplar i hi havia bona sintonia.
Mon fill, acompanyat amb uns amics també hi va anar i va dir que s’ho havia passat molt bé. En cap moment va parlar ni d’agressions verbals ni mol menys de físiques.
L’enrenou va arribar quan un aficionat de Cadaqués va presentar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per una presumpta agressió que va patir a mans d’un policia nacional per portar una estelada. En canvi, la versió de la Policia Nacional és una mica diferent i diu que l’aficionat no parava de tirar objectes al camp i davant la recriminació policial, de les paraules van passar als fets. Sigui com sigui em sembla lamentable.
Dissabte, el polític socialista Joan Rangel enllaçava una notícia segons la qual, la Generalitat hauria manipulat un gravat sobre un setge per mar a Barcelona i allà on els vaixells haurien de portar banderes Holandeses, les portaven espanyoles. A priori aquest darrer fet no guardaria cap relació amb els anteriors, però des del meu punt de vista, em sembla que cadascú intenta criminalitzar l’altre bàndol.
Per molta concentració que hi hagués a Cadaquès a favor del jove presumptament copejat per la policia, els fet no han estat provats i la denúncia presentada, segurament, caurà en sac foradat. Ja em direu a mi com els Mossos han d’investigar uns fets que van passar a València. Una altra cosa estranya que veig en tot això és com amb la tecnologia que hi ha avui en dia, ningú enregistrés les imatges de l’agressió. Tampoc n’he sentit parlar a cap lloc més. I encara una pregunta: Per què no va presentar denúncia allí mateix? Per què no reconeix l’estat Espanyol ni la Policia Nacional? Si és així, caldria recordar que estava a València i no a Barcelona i allí la Policia Nacional si que hi té competències i legitimitat...    
Molt em voldria equivocar, però em sembla que de casos com els anteriors en veurem mols més mentre duri tot aquest procés sobiranista. Cada bàndol presentarà a l’altre com el dolent de la pel·lícula.
Evidentment que allà per les Espanyes hi ha brètols, però per aquí també. Afortunadament, pel meu treball tinc amics més enllà del Sénia i del Matarranya amb qui tinc una excel·lent relació i n’hi ha, segur, que fins i tot veuen bé el procés que s’ha engegat a Catalunya. Però per això no s’ha de perdre la relació personal amb ningú, ni, tal com ja vaig dir temps enrere, perdre l’amistat de vells amics d’aquí només perquè hi puguin haver opinions diferents sobre el procés independentista.
Ja sabeu que més d’un cop he dit que estic a favor de la independència de Catalunya, però no a qualsevol preu ni tampoc amb segons quina companyia.
Si els ultra-espanyols en fan por, els catalans de la ceba, també. I dels nouconversos prefereixo no parlar-ne. Al menys al comentari d’avui...