dimarts, 8 d’abril del 2014

TELETIPS 8-04-2012

Auditori de Vila-seca. 
VIATGE A MADRID. Ha de ser mol frustrant desplaçar-se a Madrid per intervenir davant els diputats del Congrés i saber d’entrada quina serà la resposta. Això és el que passarà avui als diputats del Parlament Joan Herrera d’ICV-EUA, Marta Rovira d’ERC i Jordi Turull de CiU.
Encara que el grup del PP hagi anunciat una actitud respectuosa cap els diputats catalans, caldrà veure si, finalment, algú des de la bancada popular solta algun improperi menyspreant els seus arguments.

ENTREVISTA TELEVISADA. El passat diumenge vaig escoltar l’entrevista que li va fer Ramon Pellicer a l’Alícia Sánchez-Camacho a TV3. La presidenta del PPC va anunciar que dimarts (avui) el govern espanyol oferiria millorar el finançament, així com més quotes d’autogovern per a Catalunya. Des de Madrid l’han desmentida i han dit que d’això res de res. Per tant (i perdoneu la vulgaritat), han deixat a la lideressa catalana amb el cul a l’aire. Em pregunto com es poden dir aquestes coses si no es té confirmat per part de les més altes esferes del PP espanyol que això serà efectivament així.

MONTORO: DIGO DIEGO. Però per a desmentits el que va fer ahir el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques Cristóbal Montoro. Durant una roda de premsa va anunciar avantatges fiscals per a les mares amb nadons, per a, acte seguit, desdir-se’n entre rissetes i comentaris ximplets. Imagino que les avantatges fiscals que anunciava Montoro és l’ajut de 100 euros mensuals que reben les mares treballadores (que reuneixen determinades condicions) i que es va instaurar durant el govern de Zapatero. Se’m fa difícil comprendre com es pot ser tan incompetent i, sobre, ser ministre del govern d’Espanya. Es confirma que som un país de mediocres.

A LA SACA! Després de ser imputada pel cas INNOVA la dona del President de la Diputació i alcalde de Vila-seca Josep Poblet, ahir es va conèixer la imputació d’ell mateix.
Sabeu que m’ha cridat l’atenció? Què s’hagi fet just el dia després dels actes de commemoració del centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya que va presidir Mas i que va comptar amb els 4 presidents de les diputacions catalanes. I sabeu el què penso? Què es va ajornar la imputació per a no deslluir l’acte. Per tant, si va ser així, és innegable que hi va haver tracte de favor.
Les ramificacions del cas INNOVA cada vegada van més lluny i impliquen a més gent. Els delictes pels que s’acusa a Poblet són prou greus com per a que presentés la dimissió de forma irrevocable. Però tranquils, no ho farà i, com fan tots, negarà que hagi fet res irregular.
Recordo que l’any 2010, quan s’havien de celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya i Poblet era el cap de llista per Tarragona, sortia quasi setmanalment a mitjans de comunicació com el Punt inaugurant coses o participant en actes diversos. Des del meu punt de vista no deixava de ser una forma de promoció pagada amb diners públic.
Si coneguéssim com funcionen internament les diputacions, potser més d’algun es sorprendria. Jo tinc clara una cosa: el bon tracte que reben els municipis dels presidents. A Vila-seca per exemple em consta l’existència d’un gran auditori. Fa anys, vaig anar a Montblanc d’on havia estat alcalde Josep Gomis, també president de la Diputació i vaig poder veure i el casal Montblanquí, un complex lúdic-esportiu de primer ordre.