dilluns, 12 de maig del 2014

EN BLANC I NEGRE



L’única propaganda electoral que vaig veure el passat cap de setmana al Periódico va ser la del PP.
Com si no tinguessin diners, l’espai és reduït, ocupa la part inferior de la pàgina dreta, però no crec que sobrepassi el 20% del total. A més és en blan i negre. No la vull reproduir per no fer-los publicitat... Ni pagant-me!
El lema popular és el següent. El que està en joc és el futur. Però n’hi ha un altre: En la bona direcció.
Deixaré el segon i em centraré en el primer: El que està en joc és el futur. I tant que ens estem jugant el futur!: l’Ebre sense cabals, és la mort del Delta; que és el mateix que dir que sense aigua no hi ha futur.   
Tots sabem el que signifiquen tant el PP com el propi Cañete per aquest territori. Tant quan va governar Aznar (que semblava que seria el pitjor president de la història recent d’Espanya), com ara que mana Rajoy (fa molts mèrits per a ser-ho ell), el nostre riu es veu amenaçat.
Algú s’imagina a Cañete de Comissari Europeu de Medi Ambient? Faria tot el possible per a que el seu pla de regadius fos aprovat de forma definitiva pel Parlament Europeu.
Qui diu que el dia 25 no ens hi juguen res? A les properes Eleccions Europees ens hi juguem molt, una altra cosa ben diferent és dubtar a qui votar i si realment el nostre vot servirà per alguna cosa.
El més encertat de l’anunci electoral és fer-lo en blanc i negre. Tornet a l’època de l’Espanya casposa, de la missa de diumenge i de la comunió, de veure sortir a Franco inaugurant pantans al NO-DO, de les corrides de toros. Han passat més de quaranta anys però sembla que amb el PP hi tornem.
Per al futur del Delta, per al futur del territori, el dia 25 no votes al PP!