dissabte, 17 de maig del 2014

LA ‘PATXANGA’ DE TOTS ELS ANYS

Aquests dies s’han jugat les semifinals de la Copa de Catalunya entre el Barça i el Girona (3-2) i l’Espanyol i el Sabadell (2-1)
Excepte Isaac Cuenca, que reapareixia amb el Barça després de sortir d’una lesió i estar tota la temporada sense jugar amb el primer equip, la resta de jugadors eren els del filial i, segurament, fins i tot algun juvenil.
No he vist l’alineació de l’Espanyol, però m’imagino que també deurien d’haver diversos suplents, ja que en aquests partits sé sol posar als jugadors que menys minuts juguen a la lliga.
Així, un any més i ja en van..., la final la jugaran el Barça i l’Espanyol i, segurament, en una data on el Barça no podrà comptar amb tots els jugadors del planter.
Durant la temporada, amb els compromisos que solen tenir els clubs (sobre tot el Barça que juga a Europa), és fa difícil trobar dates factibles per a que juguin els dos equips de Primera. Per tant, queda una mica a mans d’aquests trobar-ne una de disponible. Tot i això, com he dit, és el Barça qui ho té més difícil. Penseu per exemple que, una vegada acabada la lliga, on el Barça es juga el campionat a la darrera jornada, un grapar de jugadors (Xavi, Iniesta, Busquets, Jordi Alba i Piqué) hauran de concentrar-se amb la Roja per a disputar durant el mes de juny el Mundial de Futbol del Brasil.  
Per tant, i presumiblement, quan es jugui la final de la Copa Catalunya el Barça no ho farà amb tots els seus efectius i tal vegada, com ho ha fet en altres edicions, ho farà amb el B.
Així, no és estrany que l’Espanyol superi al Barça en copes guanyades de la Copa Catalunya i és que mentre a l’Espanyol li costa guanyar títols, el Barça, afortunadament, en guanya sovint.
Per tant, la final d’aquest any serà, molt possiblement, una ‘patxanga’, com ho va ser la de l’any passat.
I per aquells que sou més puritans en temes d’idioma, ‘patxanga’ seria de forma correcta partit de costellada.