divendres, 27 de juny del 2014

BOUS O CULTE?

Imagineu-vos per un moment que fóssiu els propietaris d’unes instal·lacions on no estigués permès poder-hi fer res, absolutament res.
Segurament la primera cosa que faríeu seria intentar, per tots els mitjans, que aquell qui va prohibir fer l’activitat per la qual es va crear, rectifiqués. De no sortir-vos-en, el següent seria mirar de vendre-la per a que algú la reconvertís per a donar-li un altre ús. I, si ni així, la vostra desesperació aniria en augment i buscaríeu altres alternatives per descabellades que aquestes fossin.
Això segurament és el que ha estat fent l’empresari Balañá, propietari de la plaça de toros Monumental de Barcelona. Després de que el Parlament de Catalunya prohibís fer corrides de toros a Catalunya, la plaça va quedar en desús. Segurament es va mirar de trobar-li una alternativa, tal i com va passar amb les Arenes, a la plaça d’Espanya. Però si no s’hi troba algun inversor (la situació de la Monumental, entre Barcelona i Sant Adrià de Besos no és la més idònia per a voler fer-hi una cosa semblant), és lògic que la pròpia desesperació de l’empresari l’hagi portat a buscar alternatives que, tal vegada poden semblar inversemblants.
La solució per a Balañá ha hagut d’arribar de l’Extrem Orient, concretament de l’emirat de Qatar. Sembla ser que un xeic està disposat a fer una important inversió per a reconvertir la Monumental en la tercera mesquita més gran del món. No serà fàcil, ja que per a que es pugui destinar al culte, l’Ajuntament de Barcelona haurà de canviar l’ús i d’un equipament dedicat a l’espectacle i l’oci ha de passar a ser d’ús religiós.
El grup del PP ja ha anunciat que s’hi oposarà. I és normal, ja que el PP està a favor de les corrides de toros. En canvi, d’altres grups com CiU i, sobre tot, ERC que hi estan en contra, els tocarà retratar-se, es a dir, justificar el motiu pel qual no volen qui es converteixi en una mesquita.
La polèmica està servida.