dissabte, 7 de juny del 2014

DISSABTE 7 DE JUNY. QUINT DIA SENSE REI



Sense glamour. Ahir divendres dia 6 al Centre Cívic d’Alcanar es va celebrar l’acte d’entrega dels premis Ebreliders 2013.
Ja sabeu els meus seguidors que el curtmetratge la Fatarella 1936 optava a un dels premis en la categoria cultural. Com el seu realitzador Pau Bertomeu no hi va poder assistir per problemes d’agenda, em va demanar si hi podia anar jo. Però no hi vaig anar sol. En van acompanyat Tiffani Guarch i la meva dona.
L’acte d’ahir va sor molt semblant al de l’any passat a l’Ametlla de Mar. El pitjor és la duració: 2 hores i mitja. Mentre l’any passat a l’Ametlla va amenitzar la nit el grup los Sirgadors que lidera el polifacètic ampollenc Mario Pons, ahir ho va fer un jove grup local de jazz. Al final es van quedar sense tocar un dels temes i també cal dir que els que van escollir van ajudar a allargar l’acte. El primer tema va durar més de 10 minuts.
L’any passat, la Diana Mar i la Tere González van aportar molt més glamour que aquest any la senienca la Clara Tena.
Entre el públic assistent molt de convergent, començant per Paco Sancho, Ferran Bel, Lluís Soler, Núria Balagué... Però també estaven l’alcalde d’Alcanar Alfonset Montserrat o l’alcaldessa de la Sénia Marutxi Ballester.
Moltes felicitats als guanyadors, però sobre tot al meu company i amic Paco Túnez que va ser elegit ebrenc de l’any 2013 i a Jeroni Castell, propietari del restaurant les Moles d’Ulldecona.

Un forat a l’agenda. Després de que Arturo Mas anunciés que no assistiria a la coronació del nou Rei Felip VI, ara ha anunciat que ho farà. Segons sembla Mas té previst viatjar als Estats Units amb una comitiva formada majoritàriament per empresaris catalans. L’abdicació va agafar a tothom per sorpresa, també a Mas. Però finalment sembla que s’ho podrà arreglar per a poder assistir a l’acte. No cal dir que els sectors més sobiranistes l’han criticat per aquest decisió.
També Puig. Felip Puig per la seva banda ha declarat que no confia amb el nou rei, però que no es poden tancar portes... I si l’hipotètica independència de Catalunya fos un fiasco?     

Rosa Díez, liberal. UPyD, el partit creat per l’exsocialista Rosa Díez, ha demanat l’ingrés al grup Liberal Europeu. Allí es trobarà amb els convergents i els del PNB. Ja sabeu que Unió s’integra al grup Popular.
Sembla ser que la que va intentar liderar el PSOE va mostrant poc a poc els seu veritable rostre. Al menys ja sabem que de socialista tenia ben poc.  

Recordatori. Ja sabeu que demà a les 12 del migdia la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural i es farà simultàniament a diverses capital europees i moltes ciutats i pobles de Catalunya reivindicant el dret a decidir del poble català.
Per la tarda, a les 19:30 actuació al mateix lloc per a donar el tret de sortida a les 7enes jornades musicals de l’Ermita. No hi podeu faltar.

Per cert, encara no hi ha fotos de la gala d'anit. Els que en van fer sembla que sé les guarden...