dissabte, 21 de juny del 2014

LA POLÈMICA DELS FOCS

Horta de Sant Joan, Tivissa… Sembla ser que tots els grans focs que hi ha a les nostres comarques han de tenir la seva polèmica, sovint degut al protagonisme dels alcaldes.
A l’alcalde d’Horta, que va estar assessorat pel d’Arnes Xavier Pallarés, el baró de la zona, la controvèrsia creada amb els responsables de la Generalitat del Tripartit, li va acabar passant factura i no va revalidar l’alcaldia.
Ara, qui ha pixat fora de test ha estat l’alcalde de Tivissa Jordi Jardí a l’afirmar que la culpa de l’incendi és del govern Tripartit j que l’any 2004 no va autoritzar un parc eòlic a aquella zona.
El portaveu d’ICV-EUA al Parlament de Catalunya Jaume Bosch ha qualificat a l’alcalde d’ignorant i d’actuar com un cacic.  
Si Jordi Jardí creu el que diu, és evidentment un ignorant. Cóm s’havia d’autoritzar un parc eòlic en un indret protegit? Quin interès tenia l’alcalde en que es construís? (Digueu-me malpensat)
En quan a la qualificació de cacic, no hi estic d’acord, mireu per on... Actua com qualsevol alcalde convergent. Ni més ni menys! Crec que això ja ho estudien a la primera lliçó del Manual de gran convergent. Perquè en ser bo, no n’hi ha prou, s’ha de ser el millor i per tant, gran, com més gran millor.
Jo al·lucino amb aquesta mena de personatges que van pel món donant lliçons d’ètica a la  gent. El temps passa inexorablement, però els fet queden. Jordi Jardí, que per aquell que no el conegui té com a dos metres d’alçada, era Mosso d’Esquadra. Mentre exercia com a tal va sortir a un cartell electoral de Convergència i se’l va suspendre d’ocupació i sou.
Va trigar poc en demanar excedència del cos policial i dedicar-se a la política, evidentment a Convergència.