dimecres, 11 de juny del 2014

RESTAURANT LES MOLES D’ULLDECONA. DEL ZERO A L’INFINIT

Divendres passat el xef Jeroni Castell del restaurant les Moles d’Ulldecona va rebre el primer premi de la categoria de Millor Iniciativa Empresarial a la gala d’entrega de premis Ebreliders 2013 que es va fer al Centre Cívic d’Alcanar. Una bona part d’aquest premi, segurament, ha estat gràcies a l’estrella Michelin que es va concedir al restaurant a finals de l’any passat.
El passat 16 de maig, a la cronologia de Facebook del restaurant les Moles, Jeroni va penjar una foto on es veia a ell mateix i la seva dona amb una altra parella. El comentari era del tot evocador. Deia que es van conèixer 25 anys enrere fent pollastres a l’ast a Peníscola.
Encara recordo l’establiment. Estava situat a la part esquerra del carrer principal que arriba al passeig de Peníscola segons s’entra des de l’AP-7 o la N-340, pràcticament a la intersecció amb el citat passeig. Aquell que durant molts d’anys va portar el nom de José Antonio Primo de Rivera.
Potser hi hauria gent que amagarien aquest fet: que van començar fent pollastres a l’ast. Jeroni no. Tothom tenim un passat que, ens agradarà més o menys, però que segur que ha estat transcendental a l’hora de configurar el nostre present. Aquells que prefereixen oblidar el seu passat renuncien voluntàriament a una part de la seva vida i, molt possiblement, a alguna cosa més.
També vull dir que al món hi ha diverses classes d’individus i que es poden fer classificacions de tota mena. Una d’elles seria la separació de conformistes e incorformistes. Els primer són aquells que es conformen amb el que tenen que, no cal que sigui forçosament dolent. En canvi els inconformistes són els que lluiten sempre per a canviar el seu destí.
Jeroni, la seva família i els seus amics podrien haver-se conformant fent tota la vida pollastres a l’ast a Peníscola on, de ben segur, guanyaven molts diners en pocs mesos de feina. En canvi van voler superar-se professionalment i donar un salt de qualitat amb la creació d’un restaurant.
La concessió de l’estrella Michelin ha estat el reconeixement a una feina ben feta, però, des del meu punt de vista, millorable.
Ara cal saber quin serà el futur més immediat del restaurant les Moles: mantenir l’estrella o optar per un premi més gran.