dilluns, 9 de juny del 2014

XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA. UNA JORNADA A L'ERMITA DE LA PIETAT D'ULLDECONA



Ahir diumenge varem passar 11 hores fora de casa. Pel matí sortíem cap a l’ermita d’Ulldecona a ¼ de 12 i per la nit arribàvem havent tocat 2/4 d’11. Però valgué la pena. Mai millor que en companyia de la colla.
A les dotze en punt (tant en punt que quan ja estàvem a punt per a muntar el castell tinguérem que esperar un parell de minuts), organitzat per Òmnium Cultural, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta va aixecar un pilar de 4.
Després, dinar de germanor amb la majora del membres i a la migdiada sessió de risoteràpia a càrrec de Dayana Santiago, partides de cartes, etc. Havia de passar el temps fins que es fessin 2/4 de 8, hora prevista per a tornar a actuar. Però abans havia d’arribar el plat fort de la jornada. Passades les 7 arribava a l’ermita el grup Pepet i Marieta vestits com si fos un grup d’animadores. Durant tota la jornada havien estat rodant imatges per al seu nou videoclip. El pare del realitzador Pau Itarte em va dir que no digués el motiu i per tant, públicament no el diré... Tindreu que esperar-vos encara uns quants dies per a que es faci oficial.
Aprofitant el marc inigualable de l’ermita d’Ulldecona, Pepet i Marieta, a part d’utilitzar el públic assistent com a extres, ens fan fer passar un rato molt agradable amb el seu nou tema... El públic va estar molt participatiu i fins i tot els hi va fer repetir per dues vegades la cançó.
Després va arribar l’hora de la colla. Una mica fora de temps, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta varem aixecar dues construccions: un 4d6 (al segon intent, ja que la primera vegada es va haver de desmuntar) i un pd4s (es a dir, un pilar de 4 carregat per sota o per baix, tant és com ho vulgueu dir)
Però com l’ambient era molt agradable i la xafogor que varem patir tot el dia va anar disminuït poc a poc, encara fórem molts els que optarem per quedar-nos una estona més i sopar allí mateix un entrepà de llonganissa.  

A la baixada hi veiérem tant de cotxes que semblava impossible. L’aparcament, no cal ni dir-ho, estava ple, així com les rodalies més immediates de l’ermita. Però baixant, a qualsevol indret que hi podia cabre un cotxe, l’hi havia. Tants tant que pràcticament arribaven a la carretera de Tortosa. La qual cosa parla d’un ambient extraordinari i de l’èxit que tenen les Jornades Musicals de l’ermita d’Ulldecona.
Per cert, no ho he dit. L’actuació de per la tarda de la colla castellera va ser la compensació a l’organització de les Jornades encapçalada per Nete Vericat per haver participat en el Verkami que va organitzar la colla per al seu bateig el 5 d’octubre de 2013. A part sé li va donar un obsequi commemoratiu, una samarreta, una enganxina per a cotxe i un iman per la nevera.
Per acabar vull agrair a tota la gent de l’organització les facilitats i atencions rebudes. Així com a l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Balagué pel seu suport quan va fer falta.
També a la Creu Roja d’Amposta per la seva col·laboració desinteressada.