divendres, 18 de juliol del 2014

COM HAN CANVIAT ELS TEMPS, EN POCS ANYS (o la desmemòria d’alguns...)

Sempre s’ha dit que es pot pecar per acció o per omissió. Però a l’hora de la veritat si culpable és aquell que roba, culpable és aquell que ho tolera.
Els casos de corrupció que han salpicat Convergència han estat molts i cada dia en surten més. Mireu, qualsevol ciutadà de qualsevol municipi de Catalunya on governa CiU sap que al seu poble hi ha irregularitats. Però manquen proves per a demostrar-ho, per això no surten a la llum.
El cas de Torredembarra em crea tota mena de suspicàcies. Si ho he de definir en poques paraules, diria: fa pudor. Com és sabut, no tan sols l’alcalde i el seu equip hi estaven implicats, sinó també regidors d’altres partits, per això dilluns 14 de juliol, al ple que havia d’elegir Enric Rangel ( PSC) com a nou alcalde, no hi va haver el consens suficient per a fer-ho. Al final va resultar elegit alcalde Pere Font de CiU, tot i estar imputat i tot i no haver estat votat per ningú. Així un alcalde convergent substitueix Daniel Mesagué un altre convergent que s’ha passat uns dies a la garjola encara que l’hagin soltat recentment.
Un ha sortit i d’altres igual entren. Dimecres 15 es va saber que el fiscal demana l’empresonament de diversos militants convergent pel cas del 3%, el que Pasqual Maragall va denunciar quan era President de la Generalitat. Però Maragall es va quedar curt, ja que les comissions que cobrava CDC per a atorgar obres públiques arribava fins al 20%, una dada que ja es coneixia, però com deia al començament, per manca de proves no es podia afirmar que fos així.
I qui de moment no ha entrat a la presó, però jo d’ell no estaria tranquil, és el ja exsecretari general de CDC  Oriol Pujol, un dels fills de qui va ser President de la Generalitat de Catalunya.
Ja en un àmbit més local, fa uns dies, la Consellera de Benestar i Família Neus Munté va posar, juntament amb l’alcalde d’Amposta la primera pedra de la nova residència d’avis, a la zona del Lligallo de Sant Cristòfol. L’empresa constructora que està fent les obre és Rubau SA.
Normalment, quan hi ha algun concurs públic per a atorgar a una empresa una determinada obra o servei, l’oposició sempre demana a l’equip de govern que es valori que sigui una empresa local o que contracti a paletes aturats del municipi.  No sé si el segon cas s’ha donat, el primer, evidentment que no.
La curiositat em va poder i vaig navegar per Internet per a veure si hi havia alguna referència de la citada empresa. Ves per on, és una de les empreses implicades en el cas Palau de la Música de, presumptament, finançament irregular de CDC.
Malgrat tots aquests antecedents, perquè ERC segueix fent costat al govern d’Artur Mas?
La resposta és ben senzilla, perquè l’únic objectiu d’ERC és caminar cap a la independència de Catalunya sense importar-los cap cosa més. És igual que vagin de la ma d’una colla de lladres (presumptament), l’important és assolir els seus objectius.
Mireu, no fa tants d’anys, la majoria dels afiliats i simpatitzants d’ERC (molts menys que en l’actualitat), no volien saber res de CiU. Gràcies a la lluita contra el transvasament de l’Ebre, els que llavors es consideraven forces progressistes, van pactar per formar, per primera vegada des del restabliment de la Generalitat, un govern catalanista i d’esquerres a Catalunya. Com han canviat els temps!
Ara, del recel i l’antipatia cap CiU s’ha passat a la devoció a Mas i la veneració a Convergència... I a l’odi cap a tots aquells que no combreguem amb les idees que uns representen i els altres diuen representar.
Potser ERC no estigui tant involucrada amb casos de corrupció con CiU o fins i tot com el PSC, però també en té (mireu els enllaços que hi ha al final de l’escrit), però donant suport a uns partits esquitxats per mil i un casos de corrupció converteix els republicans en els seus còmplices.
No vull acabar aquest escrit sense esmentar a Jordi Ausàs, l’exconseller de la Generalitat que feia de contrabandista de tabac. S’ha vist mai caure tan baix a un alt càrrec? 
 
http://www.eldiario.es/catalunya/opinions/ERC-marca-blanca-corrupcion-sanitaria_6_234886532.html
 
 
 
 
http://eldia.es/2012-07-30/nacional/6-PP-critica-CDC-ERC-presuntos-casos-corrupcion.htm
 
 
http://mas-ediciones.e-noticies.es/baix-camp/el-caso-innova-salpica-a-ciu-psc-erc-e-icv-82738.html
 
http://www.publico.es/actualidad/528810/cuatro-anos-de-carcel-para-el-exconseller-de-la-generalitat-jordi-ausas-por-contrabando-de-tabaco