diumenge, 27 de juliol del 2014

REESTRUCTURAR CATALUNYA BANC

El BBVA, nou propietari de Catalunya Banc, ha anunciat que destinarà 450 milions d’euros a reestructurar el grup bancari que tot just acaba d’adquirir.  
La clau està en la paraula reestructurar. Què significa? Imagino que només escoltar-la els treballadors de Catalunya Banc es va posar a tremolar com si fossin a Sibèria a -40º. I no n’hi ha per menys.
La paraula reestructurar es podria canviar perfectament per optimitzar recursos, sona millor, però a la pràctica tindria idèntic resultat.
Cóm es reestructura? Molt fàcil: tancant oficines i acomiadant personal.
Es sindicats ja s’han afanyat a demanar a la direcció del BBVA que mantingui la plantilla de treballadors, però el gran capital no té cap mena de consideració ni li dóna pena ningú i, per tant, molt em temo que no escoltaran ningú i que faran el que creguin més convenient per l’entitat.
Recordo que a principi d’any Catalunya Banc va tancar diversos oficines de la demarcació de l’antiga xarxa de Caixa Tarragona, la més estesa pel nostre territori. Ara caldrà veure si se’n tanquen més. Hi ha pobles com Santa Bàrbara o Masdenverge que només en tenen una i, de tancar-se, tot el negoci se’n aniria cap a Caixabanc en el cas de Santa Bàrbara i Masdenverge, a la pràctica es quedaria sense cap servei bancari.
A Amposta és fàcil que només quedi l’oficina central, ja que la que hi ha a l’avinguda de la Ràpita està massa prop de la que ja té el BBVA.
En conclusió, tancaran les que no donin negoci i les que estiguen pròximes a les que ja té obertes, encara que en alguns casos, hi poden haver criteris d’espai o de situació.