dimecres, 27 d’agost del 2014

DIARI DE L'AGOST. DIMECRES 27

Cóm els diuen als fills d’Artur Mas? Podria ser una pregunta de Trivial, però no. Segons un testimoni aquesta pregunta li va sortir al qüestionari per a donar-li la nacionalitat espanyola.
Darrerament als estrangers no se’ls hi posa fàcil obtenir la nacionalitat. Encara que portin anys de residència i que, fins i tot puguin demostrar que han estat treballant de forma continuada, de les proves d’accés no els lliura ningú. Segons aquest testimoni només poden fallar 3 o 4 preguntes (imagino que de 10), però si una d’elles és com es diuen els fills d’Artur Mas, anem arreglats, ja que ni el 99,9% dels que som catalans perquè hem nascut, en em criat a Catalunya i a sobre els nostres pares i els nostres iaios també ho eren, no la sabem, com ho han de saber els estrangers.
Si volen que demostrin la seva implicació amb Espanya, que els hi facin preguntes sobre temes d’actualitat, dels que puguin veure per la televisió, però no de coses que no hi surten i que difícilment les pots trobar fins i tot per Internet.
Voleu una altra incongruència. Quan aquesta persona va demana la nacionalitat, tenia 2 fills, els dos nascuts aquí. A un li van donar i a l’altre no. Algú m’ho podria explicar?
Espero que el dia que demanin la nacionalitat catalana els hi posaran més fàcil... Però igual els hi demanen com els hi diuen als nets de Jordi Pujol (i sense que se’n deixin ni un...)    

Trabucaires. Els trabucaires són un dels elements més característics del folklore català. Però ara estan en entre dit. Tant que fins i tot han rebut una denúncia i els ha tocat anar a declarar al jutjat.
Efectivament, el regidor del PP de Cardedeu Jaime Gelada va denunciar als trabucaries local per simular un afusellament davant casa seva. Els trabucaires, evidentment ho neguen.
A pràcticament 200 quilòmetres de distància em crec la versió de Gelada, que voleu que us digui. Em crec que durant els actes de la festa Major van poder passar per davant de casa seva i van fer com si li disparessin.
Dit això, també penso que quin pájaro deu d’estar fer aquest Gelada! Buscant antecedents m’ho trobar que ja havia denunciat un grup de joves per tornar a pintar un mural independentista. Per tant, bé podria tractar-se d’una represàlia en contra seva.
També he vist que fins l’any passat va formar part del govern municipal juntament amb CiU. I és que al fons, les dues formacions s’estimen. Tal per a qual... Què hi farem!


Accident a Empuriabrava. Imagino que us heu assabentat d’un accident que hi va haver ahir a la localitat empordanesa. Un accident sense precedents: a un home li van caure centenar de litres d’aigua al damunt, llençats des d’un hidroavió.
Després de saber-se la notícia s’especulava de com s’havia pogut produir una cosa així.
La resposta és molt fàcil. Hi a gent a la que li agrada fer-se notar i sabeu que aquests dies tothom es mulla per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), entre ells molts de coneguts i d’altres que, possiblement es volen donar a conèixer o, si més no, fer-se notar. Aquet senyor li va dir a l’amic que és pilor d’hidroavió (sembla ser que aquest particular està demostrat): Tu passes i em tires l’aigua a sobre, em faig la foto i la publicarem als mitjans.
La jugada però, sembla que no li ha sortit tan bé com esperava, ja que si bé l’aigua es dispersa, tirada des de certa altura i concentrada, pot arribar a un considerable velocitat i el xoc, com s’ha vist, pot arribar a ser considerablement fort.

Els de CiU tenen por. ¿Què pot dir Montoro al Congrés per a que els de CiU li demanin que no digui res sobre les rendes dels Pujol, perquè, segons ells, vulneraria la confidencialitat de l’Agència Tributària?
Quan un personatge públic ha comés delicte fiscal (i sé sap) què més dóna que l’hagi comés per 5 què per 25?
Pujol (i una bona part dels seus) han demostrat que són una colla de lladres i, per tant, Montoro (amb el consentiment de l’Agència Tributària si voleu) hauria d’explicar amb pèls i senyals la procedència (si és que es coneix) de la fortuna dels Pujol. Recordeu quan es van fer públiques les declaracions de la renda de l’infanta Cristina. Una cosa així, però corregit i augmentat, perquè si bé tots dos poden haver comés delicte, sembla ser que Jordi Pujol també hauria obtingut molts més milions que Cristina, Iñaqui i companyia.

No serà que tenen por a que els tentacles de la corrupció puguin anar molt més enllà de la família Pujol? Potser destacats membres del govern català es podrien veure immersos en una corrupció que, sembla ser, ha estat generalitzada i durant molts d’anys (25, 30?)