dilluns, 29 de setembre del 2014

EXÀMENS PER A COMISSARI

Aquesta setmana es celebren al l’Eurocambra els exàmens als que aspiren ser nous comissaris.
Entre aquest, un espanyol, exministre de Rajoy: Miguel Arias Cañete.
El cert és que el veig... Me’l estic imaginant. Trobo que té planta... Potser no sigui al i prim com els comissaris que descrivia Marcial Lafuente Estefania a les seves novel·les de l’Oest, però podria ser perfectament un dels seus herois. Encara que, ben pensat, té més defectes que virtuts: vanitós, misògam, arrogant i fins i tot fatxa.
Darrerament se’l recorda per la frase despectiva dirigida a la candidata socialista Elena Valenciano: El debat amb una dona és difícil. Si demostres superioritat intel·lectual, ets masclista. Per a demostrar el masclisme, de vegades no cal ni que t’ho enfrontes verbalment, simplement en dir una frase quedes retratat.
Però la gent de l’Ebre ens recordem de Cañete de quan va ser Ministre d’Agricultura amb Aznar, per això quan els primers rumors apuntaven que podria ser comissari de Medi Ambient, miles de vells lluitadors antitransvasistes varem començar a tremolar.
Cañete va ser candidat per Múrcia i, si no us en recordeu, us refrescaré la memòria: O sale en esta legislatura o no sale nunca (parlava del transvasament)... Porque pasan dos cosas: que tenemos mayoría y hemos perdido Aragón... Va afegir que sortiria por huevos i que seria una desfilada militar (ja que en aquella època el PP tenia majoria absoluta)
Afortunadament no van tenir temps suficient i l’arribada al govern dels socialistes amb Zapatero com a president, es va enterrar aquell polèmic Pla Hidrològic Nacional.
Després de sonar com a comissari de desenvolupament econòmic, finalment opta per a la comissió d’Energia i Canvi Climàtic.
Encara que a Europa tindrà molt menys marge de maniobra que el que disposava a Espanya, no vull imaginar que, en cas de que, finalment, l’acabin nomenant, es torni a fixar en l’Ebre i pensi que està molt més amenaçat, climatològicament parlant, el Llevant i Múrcia que no el Sud de Catalunya.
Però sembla ser que ho té difícil. El socialistes espanyols dubten de donar-li suport (encara ho dubten!), però igual queda eliminat abans de passar pel plenari, com aquell que es presenta a un concurs i en queda eliminat a les primeres de canvi.

Si jo l’hagués de votar, no ho dubteu: EL BOTARIA!!! I que el bombin...