diumenge, 21 de setembre del 2014

MANEL FERRE I EL NOU CONTE DE LA LLETERA


Sembla ser que ara sí, ara va de bo... Arriben els Supermercats Vidal a Amposta per a instal·lar-se allà on va estar el Mercadona, es a dir, baix de la plaça Adolf Ventas, a tocar del canal.
Manel Ferré li ha faltat temps per anunciar al Canal 21 que els de Vidal (no confondre amb els de l’antiga bodega també al costat del canal però una mica més amunt) crearien entre 25 i 30 llocs de treball a Amposta. Fantàstic, ja em trobat la solució al problema de l’atur. Després que vinguin d’altres cadenes alimentàries i de bricolatge i de parament de la llar... En pocs mesos els pagesos no trobaran a ningú per replegar les collites.
Quantes vegades ens haurà contat Ferré històries semblants? A la inauguració del Carrefour on hi va estat el seu màxim dirigent Rafael Arias-Salgado (aquell que va ser ministre amb la UCD i després es va acabà fent del PP) i els seu mentor (el mentor de Manolito volia dir: Rojo y Gualdo) va dir que es crearien uns 1.000 llocs de treball. No ho va aclarir, però cal pensar que pera tota la zona comercial: Futuro Ciudad Amposta (un nom molt apropiat per a un dels pobles més catalanistes de les comarques del S de Catalunya)
Al final, el Carrefour (Què se’n a fet? Hi passo sovint i no en queda cap evidència) en va crear 47 i de la resta dels comerços no hi ha xifres oficials, però com van ser tan efímers, tampoc cal trencar-se més el cap...
Ara s’en crearan entre 25 i 30. No està malament. Però el que mai es diu en aquests casos és quants de llocs es destruiran. Abans de l’arribada de les grans àrees comercials, Amposta estava plena de botigues de queviures, panaderies, carnisseries... El mercat funcionava a ple rendiment... Com està ara mateix el comerç de proximitat? Si algú ha de comprar un quilo de tomàquets o el comprarà als nou supermercats de Vidal o el comprarà al Mercat o bé al de Gombau... Però no en comprarà tres. I ja que estarà al Vidal, aprofitarà per a comprar més coses que tampoc comprarà a les botigues de proximitat del barri... Per tant, tal i com ja ha passat històricament, altres comerços hauran de tancar o reduir personal per l’arribada del nou súper...
També m’han dit que si l’Àrea de Guissona ha d’obrir un altre centre comercial a la sortida d’Amposta en direcció a la Ràpita... No hauria pogut aprofitar les instal·lacions que va deixar el supermercat Plus (que per cert, va obrir i tancar dues vegades)
Des de fa uns mesos, el darrer conill que ha sortit de la txistera és reconvertir la fracassada (FRACASSADA) zona comercial de Futuro Ciudad Amposta en una zona lúdica (després de FRACASSAR la zona lúdica de Tosses) De moment, l’AMPA del col·legi del Sagrat Cor (o sigui, de les monges) ja han adreçat una carta al Sinyó Ancalde per a dir-li que no volen la Metro allí on estava el Carrefour) Després de les obres del carrer Major i la plaça de l’Ajuntament, ja tornem a tenir polèmica a Amposta. Però deixeu a Manolito i les seves relacions amb l’empresariat del secor sanitari tranquil, voleu?
Per cert, l’ancalde va aprofitar l’oportunitat que li va donar el Canal 21 per a dir que si les obres que s’estan fent a Amposta (estació de busos, residència gent gran i antic escorxador) no es van adjudicar a cap empresa ampostina, és perquè no se’n va presentar cap, però moltes de les subcontractes (sempre a preu més baixos) si que les estan fent empreses locals.

Tal com diu Xavi Castillo (Pot de Plom) això s’hauria de veriguar... A veure si Manolito diu la veritat o una vegada més ens vol ensarronar...