divendres, 26 de setembre del 2014

PUJOL NO ‘CANTARÀ’


Si algú s’espera que la compareixença del Molt Poc Honorable Jordi Pujol avui al Parlament de Catalunya clarificarà tots els dubtes que planen sobre ell mateix i la seva família, va errat.
El Mont Poc Honorable, farà el que va fer el dia que va confessar que havia mantingut durant 30 anys diners a Andorra fruit de l’herència del seu pare, dirà el que l’interessarà i punt. Per què hauria de ser d’una altra manera.
Si avui cantés i expliqués el que volen saber ses senyories, així com la ciutadania en general, no faria falta la comissió d’investigació que, amb tota seguretat es farà però que tampoc posarà llum sobre les ombres que envolten al sinistre personatge. Sí, sinistre, perquè, tal i com s’ha vist darrerament (encara que hi havia gent que ho sospitava des d’un bon començament) Pujol s’assemblava més al Dr Jekill i Mr Hyde que no a un president de la Generalitat de Catalunya que ha de vetllar pels interessos dels seus conciutadans. Bé, sembla que ell si que vetllava pels interessos dels seus conciutadans, però només d’uns pocs: la seva família i, segurament també, de la seva família política (ja ens entenem)
Avui el Periódico es fa aquestes 7 preguntes:

1.-¿Quin és l’origen dels diners dipositats a Andorra?
2.- ¿Aquests diners estan vinculats a Banca Catalana?
3.- ¿Es van utilitzar aquests diners per generar ingressos?
4.- ¿Per què va trigar tant de temps a regularitzar-los?
5.- ¿És o ha estat titular d’algun compte a l’estranger?
6.- ¿Està al corrent dels negocis dels seus fills?
7.- ¿Ha rebut algun tipus de pressió política per confessar?

Abans de que respongui preguntes com aquestes que avui li faran, majoritàriament des de els bancs de l’oposició parlamentària, molts de nosaltres, segur, tenim la resposta (o al menys creiem tenir-la) Però no tenim cap tipus de prova per a subjectar els nostres arguments i, per tant, és el mateix que no tenir res.
Això també ens passa sovint (ves per on) quan opinem de coses que passen al nostre entorn. Quan ens adonem que les obres d’Amposta es donen a empreses de fora que després subcontracten a treballadors d’aquí. Quan es segueix venent fum després dels estrepitosos fracassos de Tosses, Futuro Ciudad Amposta, escorxador nou en estat de ruïnes, etc. És que quan s’han de fer projectes així no fan estudis previs de viabilitat. La resposta és no, per a què calen?
Tornant a la compareixença de Pujol al Parlament, que ningú s’esperi que serà un càsting de Oh Happy Day ni res semblant. Pujol desentonarà i sovint canviarà de lletra a les cançons. Tal vegada per a que tot plegat sembli més creïble, però com passa sempre, s’ho creuran aquells que s’ho vulguin creure (o sigui els que encara donen suport al Molt Poc Honorable), mentre que per a la majoria (sobre tot aquells que mai hem congregat amb les idees nacionalistes que deien representar, digui el que digui avui, ens semblarà que ens amaga més coses de les que ens explicarà.

Per cert. I algú li demanarà que torni tot el que ha robat? Seria una bona manera de reconciliar-se amb el poble de Catalunya.