dimecres, 15 d’octubre del 2014

DINERS PÚBLICS A MANS PRIVADES


La setmana passada l’assemblea local de les CUP d’Amposta va fer un acte davant de l’Hospital Comarcal (conegut popularment a Amposta com la Clínica) on es denunciava el secretisme de la direcció de la societat que el gestiona (Gecohsa) a l’hora de facilitar informació detallada sobre l’estat de comptes, tot al·legant que la CUP no forma part del consell d’administració.
Si Gecohasa (que forma part del grup Sagessa de Reus juntament amb els hospitals de Móra d’Ebre, Jesús i l’antiga Aliança) tingues uns comptes clars i nets, no tindria cap tipus de problema en donar comptes a aquells que els demanessin.
A més, no cal que donin excuses, perquè em consta que quan algun grup membre del consell d’administració que forma part d’un grup polític de l’oposició a l’ajuntament d’Amposta, en primera instància també s’han negat de entregar-los.
I és que des de que va esclatar a Reus tot l’enrenou en torn del cas Innova, és evident que totes les societats que estan sota el mateix paraigua estan al punt de mira, perquè costa molt de creure que les ramificacions no arribin a tots els indrets del territori. Però com em deia l’altre dia un ampostí, en arribar a Amposta, s’atura sense saber-ne els motius...
Però és cert que a l’hospital d’Amposta hi passen coses inversemblants. Es fa difícil comprendre com es pot estar pagant per una grua que no presta cap servei. El que estic dient és un fet provat i contrastat, el que no puc assegurar-vos és si la situació va canviar des de que es va denunciar el fet. Com he dit, l’hospital estava pagant al voltant de 1.000 euros al mes per una grua que s’havia deixat a un pati interior després de les darreres obres.
La CUP va denunciar que la despesa de personal de l’Hospital d’Amposta augmentés un 70%, tot i que s’ha reduït la plantilla de professionals sanitaris i els que queden, han vist com se’ls hi reduïa o congelava el sou. On ha anat a parar aquest increment pressupostari? Tal com està la situació avui en dia on hi ha més casos de corrupció que rovellons aquesta temporada al Port, es fa difícil pensar que no hagin anat a parar a mans privades com ha passat tantes i tantes vegades...
Els de la CUP també veuen sospitós el contracte pel servei d’ambulàncies entre l’hospital i l‘empresa Ambulàncies Baix Ebre de Roquetes, el gerent de la qual és un dels imputats en les ramificacions del cas Innova.
També es va denunciar que aquesta empresa d’ambulàncies prestava un servei a l’Hospital de Móra d’Ebre pel qual cobraven 10.000 euros al mes. Un servei que es va fer sense cap concurs públic i pel que ara es paga una mica més de 1.000 euros mensuals.
Aquí pot cridar l’atenció que un servei d’ambulàncies només costi 1.000 euros al més, però és que el que s’estava pagant era un servei de missatgeria camuflada com un servei assistencial per a que d’aquesta manera es pogués incrementar el preu. On han ant a parar la diferència de 9.000 euros al mes?
El jutge que va imputar el gerent de l’empresa d’ambulàncies l’acusa de pagar 5.000 euros al mes a Josep Prat, director de Catsalut. Quan es suborna a algú amb 5.000 euros al més, quin benefici s’espera obtenir?
Perquè és evident que ningú dóna una quantitat de diners a canvi de res, més bé, esperes incrementar-la considerablement.
Mireu, una cosa lògica, del més lògica. Quan una empresa concursa per a fer-se amb algun contracte de serveis, ha d’ajustar-se molt a les clàusules d’aquest contracte i, evidentment en el preu de sortida. Per tant, sí que s’hi pot fer negoci, però fins a cert punt.

Ambulàncies Baix Ebre va passar de tenir un simple despatx dintre de la població de Roquetes a tenir unes grans instal·lacions al polígon de la Ravaleta... D’on han sortit els diners per a fer una infraestructura tan gran?