dilluns, 27 d’octubre del 2014

UNA ANÈCDOTA SOBRE EL CANVI D’HORA

 Ja fa anys, més de 20 amb tota seguretat, un diumenge pel matí vaig quedar amb el meu amic Paco d’Ulldecona per anar a visitar el Museu del Montsià (des de fa un parell d’anys Museu de les Terres de l’Ebre) Hi havíem d’anar acompanyats de les nostres respectives esposes.
Si alguna cosa ha caracteritzat sempre els nostres amics d’Ulldecona ha estat la falta de puntualitat. Aquell dia no ho recordo (els anys no perdonen) si havíem quedat a les 10 o tal vegada a les 11, però van arribar quan ja havien tocat les 12.
De casa nostra al museu no hi ha més de 5 minuts caminant. Certament no portàvem pressa, ja que només es tractava de fer una visita ràpida al museu, sense reparar massa en detalls.
Potser eren ¾ d’una quan hi varem arribar. Encara teníem més d’una hora. Però per a la nostra sorpresa, l’encarregat de vendre’ns les entrades ens va dir que anava a tancar...
Varem mostrar la nostra sorpresa, ja que segons el rellotge encara faltava més d’una hora.
-És que no vaig canviar d’hora i aquest matí he vingut una hora abans, així que tancaré ara mateix –ens va dir-.

No varem saber que contestar d’atònits que ens varem quedar...
Després varem comentar coses com aquestes:

-I qui ens assegura que realment ha obert un hora abans. Tal vegada tenia ganes de plegar aviat...
-A més, si s’havia equivocat, era el seu problema i, per tant hauria d’haver tancat a l’hora oficial de tancament, no una hora abans.


Tinguérem que tornar un altre dia, ja que aquell, com es sol dir, ens donarem amb la porta als morros.