dilluns, 17 de novembre del 2014

PRIMERA DIADA CASTELLERA DE LES COLLES DEL SUD. CAMBRILS

Ahir per primer cop, es va celebrar a Cambrils la primera diada castellera de les Colles del Sudamb la participació de la colla local (de la que va partir la idea) Xiquets de CambrilsXiquets de Vila-secaXiquets d’AlcoverXics Caleros (de l’Ametlla de Mar), Brivalls de CornudellaTorraires de Montblanc i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
Totes les colles van tenir una gran actuació, dintre de les seves possibilitats, destacant el 4d7 dels Brivalls de Cornudella com el millor castell de la diada.
Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van fer la millor actuació de la seva curta història descarregant un 3d6a (3 de 6 amb l’agulla), un 2d6 (2 de 6) o torre de 6 (el quart assolit en les darreres 4 actuacions) i un 5d6 (5 de 6), construcció que s’intentava per primera vegada amb la satisfacció d’haver-la descarregat. La cloenda va arribar amb la ronda de pilar on la colla de Xiqüelos i Xiqüeles va fer el tradicional pd4b (pilar de 4 carregat per baix) i un altre pd4 (normal)
Durant l'actuació varem gaudir del sempre inestimable suport d'alguns membres de la Colla Joves Xiquets de Valls.  
L’eufòria dels integrants de la colla va ser molt gran. Després d’un mal final de temporada 2013 i un fluix començament de l’actual, el final de temporada ha estat extraordinari. Després de reeixida diada del primer aniversari celebrada a Amposta on per primer cop es va fer la torre de 6, de la diada de l’ermita d’Alcanar i, finalment, la de Vilanova i la Geltrú, on es va igualar la que es va fer a Amposta, el repte era superar-ho amb algun castell de la gama alta dintre de la categoria delssisos. Els assajos dels darrers dies van acabar donant el seu fruit i, finalment, s’assolia el citat 5d6.
El cert és que ja queden pocs castells de 6 per a fer i, per tant, el repte de la colla per a la temporada de 2015 és pujar un pis més, tal i com es va demanar ahir en reiterades ocasions. Sense cap mena de dubte, aquest serà el gran repte de la colla: fer castells de 7!... I el pilar de 5!!
Ahir, cap el final de la diada, els organitzadors preguntaven als cap de colles de cada colla (valgui la redundància) si volien fer una ronda de millora, ja que hi van haver a les que els hi va caure un castell o, simplement, es va quedar amb intent a l’haver-lo de desmuntar. Ho vaig sentir i vaig anar a preguntar-li al cap de colla de la nostra si farien un castell de millora. Em va dir que no i el cap de troncs que hi havia al seu costat va comentar: Quina millora hem de fer si hem fet els millors castells que tenim!  
Certament, la d’ahir va ser una gran diada, d’aquelles que emocionen i de les que serveixen per afer colla. Una vegada més, felicitats!!  
L a diada de les colles del Sud va néixer amb la voluntat de ser itinerant i, per tant, l’any que ve l’haurà d’organitzar alguna de les colles que van participar ahir. Segur que tornarà a ser una nova cloenda de temporada.