dilluns, 16 de febrer del 2015

QUÈ FANTÀSTICA FESTA!!!

https://www.youtube.com/watch?v=7tdMP5i3Cj0


Avui ha estat festa local a Amposta amb l’organització dels següents actes:

07:00. Bou capllaçat.

08:00. Volteig general de campanes amb la participació de les 3 parròquies catòliques. Les altres confessions també han dit que hi participaran amb càntics i d’altres formes de crida a la participació.

08:30. Les dues bandes de música local sortiran, respectivament, des de les seves seus socials i després de donar la vota al poble, es dirigiran conjuntament a despertar al Sr. Alcalde.

09:00. Després, tots en comitiva, es dirigiran fins la plaça del Mercat on oferiran un concert conjunt.

Els bars de la plaça col·laboraran oferint un xocolata amb melindros per a tots els assistents.

12:00. Cucanyes al riu organitzades per l’Associació d’Entitats Juvenils de Convergència.

13:00. Vermut en olives per a tothom.

17:00. Al recinte de la plaça de bous, gran cursa de braus, amb la participació dels més banyuts del poble. Col·laboren les ramaderies del 'terreno'.

18:00. 'Performance' per a inaugurar oficialment la plaça de l’Ajuntament, diada castellera amb la participació de diverses colles del territori acompanyades per la cobla sardanista la Principal Rapitenca.

20:00. A la vora del canal (zona pot de Pedra) berenar popular amb l’estofat del bou capllaçat.

22:00. Gran ball fins la matinada amb la reconeguda orquestra els Veterans.  
Per a que el veïnat es pugui recuperar, al dia següent es tornarà a fer un dia més de festa local a càrrec del consistori.  

Bé, després d’aquesta tonteria, deixeu-me que us digui que trobo que l’elecció de la primera festa local de l’any ha estat un autèntic despropòsit.
No crec que l’equip de govern, què és qui l’ha establert en aquesta data, tingui ni la més mínima justificació a l’hora de defensar l’elecció de la data.
Altres anys, la festa local es feia el dilluns de la Pasqua Florida. No era un dia ideal, però al menys, les regidores joves del consistori i els seus amics podien anar a la platja. Avui no crec que vagin a la muntanya, sinó és que van a Valdelinares...
Es podria entendre si Amposta celebrés un Carnaval potent, a l’estil de Vinaròs o Sotges. Però ni així, en tot cas s’hauria d’haver fet divendres per a començar els actes festius.
A d’altres pobles, com Tortosa, han fet festa els centres educatius (col·legis, instituts), aprofitant els dies de lliure disposició que tenen els mestres. És molt més raonable.
Què han fet avui els ampostins i ampostines? Potser alguns, els que més poder adquisitiu tinguin s’hauran desplaçat aprofitant el llarg cap de setmana, però i la resta? S’han quedat a casa i, com a molt, hauran aprofitat el dia per a sortir a caminar.
Per cert, una bona part dels restaurants i bars d’Amposta tanquen els dilluns, obriran avui o tampoc?