divendres, 27 de març del 2015

‘GUERRA SINDICAL’ A L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Sabeu allò de éramos pocos y parió la abuela... Bé, alguna cosa així està passant als sindicats de l’Agència Tributària espanyola. Segurament perquè s’estan a punt de fer les eleccions sindicals una vegada acabat el cicle electoral de 4 anys.
A saber, a l’AEAT tenim els següents sindicats:
-UGT, CC.OO, CGT-CAT, CSI-CSIF, SIAT-USO, GESTHA, FECEDA (que no és un sindicat, sinó que és una associació professional del subgrup A1 –o sigui, l’èlit-) Fins aquí els que tenen representació a la província de Tarragona. Però n’hi ha més: UCESHA i altres regionals com ELA-STV i la Interconfederal Galega...
Com veieu, hi ha de tot: de classe, classistes, d’esquerres, de més d’esquerres, de dretes... Per sort no tenim als de Manos Límpias, però igual només és qüestió de temps...
SIAT (Sindicat Independent de l’Agència Tributària) fa anys va arribar a un acord amb USO per a poder usar les seves sigles i, imagino, poder tenir un suport i una experiència que, evidentment no té quan es tracta d’un sindicat de nova creació.
Aquesta setmana, tots dos sindicats han trencat peres. I ho han escenificat d’una manera d’allò més inversemblant. S’estava mantenint una reunió de negociació entre els sindicats més representatius i l’Administració. De sobte, el representant de l’Administració va dir que s’havia de validar les acreditacions per a poder seguir negociant i es va fer un recés. Quan es van tornar a reunir, hi va entrar un representant d’USO  tot afirmant que el de SIAT no era competent, mostrant un document notarial. Mentre, el de SIAT, afirmava que la relació que van establir durava fins el 29 d’abril, data de la celebració de els eleccions sindicals a l’Agència Tributària.
L’Administració va dir que no era competent per a dirimir en aquell conflicte i que, en tot cas, eren els dos sindicats els que s’havien de posar d’acord. Es va aixecar la reunió.
Ara, fins que s’aclareixi tot aquest enrenou, 26.000 treballadors de l’Agència Tributària s’han quedat amb el cul a l’aire, es a dir, sense poder continuar negociant temes com el de la propera campanya de renda.
Després d’això, alguns dels altres sindicats (UGT i CSI-CSIF) han posat en dubte la independència de la que feia gala SIAT. De fet, era el sindicats menys bel·ligerant amb l’administració i el que sempre solia signar els documents que aquesta presentava, encara que la resta dels sindicats no hi estiguessin conformes.
Com veieu, a tota organització, sempre hi ha algú que, a canvi d’un entrepà de mortadel·la, es posa al costat dels empresaris per a boicotejar els acords més favorables per als treballadors. Una pena.

DARRERA HORA. Mentre UCESHA desmenteix tenir cap acord amb USO, SIAT emet un dur comunicat carregant contra els altres sindicats als qui acusa de fer electoralisme. El comunicat és tan dur que fins i tot parlen sindicats grocs i dels ERO's d'Andalusia... 
Només per això ja es desacrediten tot sols. Ningú nega el tema dels ERO's, però és un tema que no afecta a la UGT de l'Agència Tributària i per tant, és un comentari que sobrava. 
I potser algú els hi tindria que explicar que són els sindicats grocs. Aquells sindicats que s'oposen sistemàticament a les mesures que van en contra dels treballadors no poden ser de cap manera qualificats com a grocs. I això és el que estan fent els companys de Madrid: lluitar a favor dels interessos de tots els treballadors de l'Agència Tributària, siguin dels grups A, B, C o D.