dilluns, 16 de març del 2015

RETORN ALS ORIGENS…

Ahir diumenge, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta varem fer els nostres primers castells a Barcelona. La nostra actuació no serà cap fita històrica, però és indiscutible que estava plena de simbolisme. Per què? Perquè alguns dels fundadors de la colla van retornar als seus orígens.
El motiu de l’actuació a Barcelona no era un altre que participar a la diada de Castellers de la Sagrada Família (SAFA), juntament amb la colla amfitriona i Castellers d’Esparreguera.
Llargament s’ha explicat que els 7 fundadors (o pares/mares) de la nostra colla, abans havien estat castellers de SAFA. Va ser allí on es va germinar Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i, encara avui les vinculacions entre una i l’altra colla són molt estretes. Així es van poder veure camises verdes (el color de SAFA) de castellers que també formen part dels blau delta i que, en aquests moments per motius d’estudis o laborals estan residint a Barcelona. Fins i tot, alguna d'aquestes camises verdes va sortir a la foto que la nostra colla es va fer al final de l'actuació.  
Es podria dir que la nostra colla va calcar l’actuació del dia del bateig, si més no, en quan als castells principals: 3d6, 3d6a (al bateig va ser un 4d6a) i 4d6. A part es van fer 2 pd4 de benvinguda i un pd4b para acabar l’actuació. Les altres dues colles van fer construccions de 7 pisos, destacant els espectaculars 5d7 que van fer les altres dues colles i on l’enxaneta ha de fer dues aletes.
Si qualsevol diada castellera és de per si gratificant, la d’ahir va ser tot un plaer ja que, recordem-ho també, SAFA, juntament amb els Nens del Vendrell van ser les dues colles padrines el dia del nostre bateig, aquell ja llunyà 5 d’octubre de 2013 i per tant, moltes de les cares ens resultaven conegudes per aquells que visquérem aquella inoblidable jornada. Tornant a l’actuació d’ahir, cal dir que sempre està bé començar la temporada amb bon peu. Fer castells amb seguretat sempre dóna confiança per a provar noves coses i, assolir, si és possible (i tal com ho va anunciar el nostre cap de  colla en la darrera assemblea) el nivell superior amb algun castell de 7 i el pd5.
Encara que a priori pugui semblar el contrari, la principal alegria d’ahir va ser haver fet sense dubtes el 4d6, el castell més fàcil dels 3. Aquesta construcció que la solen fer els castellers que menys poc temps porten a la colla se’ns va resistir durant molt de temps i ahir es va descarregar de forma brillant.
Per acabar vull destacar el debut com a casteller d’Iker, un enxaneta de 4 anys acabats de complir i que va fer el pd4b.