dimarts, 21 d’abril del 2015

A VEURE SI ENS ENTENEM...

Tant són els casos que estan afectant a l’alcalde d’Amposta Manel Ferré que sembla ser que la gent es perd...
Dilluns per la tarda vaig llegir per les xarxes socials que el jutge havia sobresegut el cas del llamàntol (bogavante) A partir d’aquí hi havia comentaris per a tots els gustos; què sí German havia dit que dimitiria en el cas de que no s’acabés acusant a Ferre i, per tant ho havia de fer ja; què si havien estat 4 anys buscant les pessigolles a Ferré i que no havien aconseguit el propòsit...  
Total, que veig que la notícia no anava sobre el llamàntol, ni tampoc sobre les multes que Ferré va retirar a diversos càrrecs municipals i gent del seu entorn. La notícia feia referència a la compatibilitat de 14 treballadors de l’ajuntament.
Possiblement, els que no sou funcionaris ni teniu cap mena de relació amb l’administració, no sabeu que és una compatibilitat. Les compatibilitats s’han de demanar i l’administració on treballes té la donarà o no depenent per a que sigui.
Sembla ser que alguns treballadors de l’ajuntament estaven treballant a d’altres llocs sense haver passat pel corresponent tràmit de demanar-la. Què jo sàpiga, la denúncia d’aquests fet no la va fer German Ciscar. La veritat és que a mi em va estranyar no molt, sinó moltíssim, que el jutge s’hagués pronunciat tan ràpidament.
A menys que vagi errat (i ho puc anar, evidentment) encara hi ha tres casos, tots tres molt importants, que podrien afectar molt directament la figura de l’actual alcalde d’Amposta. A saber:

-Les primes o sobresous que cada anys per Nadal es venen pagant a un grup molt reduït i determinat de treballadors municipals.

-Les multes per infraccions de trànsit posades per la polia local d’Amposta i retirades utilitzant el decret d’alcaldia a diverses persones físiques i jurídiques vinculades al grup que governa la nostra ciutat.

-La suposada duplicitat de dietes cobrades per l’alcalde en els seus desplaçaments a Barcelona i que inclouria al menys un àpat on s’hauria menjat llamàntol (ja sabeu, el que normalment s’acostuma a menjar quan vas a treballar fora) 

Sobre aquests casos encara no hi ha hagut cap sentència, de fet, ni vista... No sóc jurista, però suposo que la majoria encara estan en fase de diligències prèvies.