dimecres, 22 d’abril del 2015

JA S’HAN PUBLICAT LES CANDIDATURES!!

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) publica avui totes les candidatures que es presentaran a la demarcació a les properes municipals del 24 de maig.

Evidentment no he tingut temps de mirar-les totes i a més fer-ho de forma detinguda. Comprendreu que són nombroses i que per molta gent que conegui, tampoc conec a tothom.
Des de feia dies esperava impacient quina seria la candidatura de CiU a Amposta. Vaig veure la foto de la presentació, però el que realment volia saber era el lloc que ocuparien aquelles cares. M’havien anat filtrant cosetes, però ni així i, per Internet no trobava res.
El més sorprenent de la candidatura és que Isabel Ferré, que durant molts anys va sonar com la clara favorita per a substituir a Manel Ferré, vagi la 9. Potser aquest fet no vulgui dir res, però... Potser per això estava tan emprenyada el dia aquell de lo Pati. Ves a saber...
També Laia Subirats, una de les regidores que més va mirar de complaure a l'alcalde, ha estat endarrerida a un 18 lloc que vol dir que no entrarà (ni de conya) al nou ajuntament. Així li paga Manel el seu servei!   
Josep Garriga, també ha estat un dels que més s’havia treballat el càrrec. Us recordo que abans d’entrar de regidor ja va ser president del comitè local de CDC i es va guanyar a pols entra a la llista en un dels llocs de sortida fent, sovint, la feina bruta que li manava el partit. Fins i tot va col·locar un cartell donant la benvinguda a Pujol a la tanca del IES Montsià, en una visita que va fer l’expresident per inaugurar el cablejat de fibra òptica durant els anys de lluita antitransvasament. Aquesta vegada va el 16.  
El lloc número 10 de Marimar no és precisament un premi. Si bé té clares opcions de sortir (perdre dos regidors és força difícil, per no dir impossible), es nota que Manel Ferré confia més en altres persones que, per primera vegada han ocupat llocs clars de sortida.  
Segurament Eros Esquerré tampoc ha complert els objectius encomanats i també ha estat relegat a un dels llocs de no sortida com és el 12.
En canvi, qui sí ha entrat en força ha estat Manolita Cid què si bé era la Directora de Serveis Territorials de Benestar i Família, no formava part del consistori ampostí. Aquesta posició s’ha d’entendre des del punt de vista de voler reforçar l’àrea de Serveis Socials, sempre que CiU governi. Ja sé sap que els ajuts socials normalment estan recompensats amb vots. 
No em sorprèn el tercer lloc de Francesc Paz a qui l’alcalde, sembla que li ha agraït la carta que va publicar fa uns mesos i on defensava l’honradesa del membres de CiU a l’ajuntament. Donar la cara per algú en temps difícils, ha tingut premi. Segurament hi haurà que el qualificarà de trepa, perquè en quatre anys passar de no tenir cap vinculació coneguda a anar de tercer, significa tot un carreron...  
També Rosita sembla que ha vist recompensada la seva dedicació. No recordo exactament, però crec que les passades anava la 5. Històricament la candidatura de CiU d’Amposta estava formada per 4 de CDC 1 de Calduch, 4 més de CDC, 1 de Calduch... Per tant, s’ha trencat la tendència, encara que el segon de Calduch no l’identifico.
Entre el 5 i el 8 tot són cares noves, melons per obrir. Esperem que aportin sàvia nova a la regeneració política de CDC a Amposta que falta li fa.  
Per cert, he rebut via xarxes socials una invitació per assistir a l’acte de presentació de la candidatura de Manel Ferré. M’ho he agafat a conya. Igual fins i tot pensen que el voto o els puc arribar a votar...Millor botar!  
Ah! Em deixava a Obalat (el segon de Calduch)... Bé, aquest ni va a la candidatura... Ells sabran el motiu i jo m’ho imagino.