dimecres, 29 d’abril del 2015

MANEL FERRÉ: PILOTES FORA QUE GUANYEM!

RESUM DELS FETS


Com sabeu, ahir, la Guardia Civil va escorcollar les dependències de l’Hospital Comarcal d’Amposta, de titularitat municipal i gestionat per SAMGISS, empresa del grup SAGESA que, a la vegada, forma part del grup INNOVA de Reus.
Si bé l’escorcoll a l’hospital va acabar per la tarda, el registre a la Casa Consistorial (que va començar més tard), va acabar a la matinada (es parla de la 1 del matí)
De fet ha transcendit molt poca informació i sovint contradictòria depenent de qui ha estat l’informant. Sí be a mig matí es va dir que haurien detingut al gerent de SAMGISS, després no es va confirmar i a la llista elaborada als mitjans de comunicació no hi surt cap detingut d’Amposta. També sembla que pel Twitter (jo no en tinc) s’hauria dit que qui estava detingut era el propi alcalde d’Amposta, però que hauria continuat a les dependències municipals per a col·laborar amb la Benemèrita. Una vegada acabat l’escorcoll, Ferré mateix hauria desmentit, també via Twitter, que no era cert i, segons sembla usant un to força indignat i emplaçant als mitjans de comunicació a una roda de premsa que donaria a primera hora del matí.
Mentre, van ser molts els que es van voler penjar la medalla. En primer lloc les CUP que van ser els qui van denunciar les irregularitats que van observar a INNOVA, al poc que havien obtingut representació a l’ajuntament de la capital del Baix Camp. És evident que les actuacions del jutge s’han fet arran d’aquesta primera denúncia.
Qui també es posava medalles sense cap motiu era la que va de número dos de PxC a Amposta. Segons ella l’actuació de la Guardia Civil va ser com a conseqüència de els seves denúncies, quan, tal com ho he explicat abans, ve de molt abans, concretament del 2012.

LA VERSIÓ DE FERRÉ
Segons Ferré no hi hauria cap irregularitat i es va tornar a fer referència a la legalitat de els contractacions fetes des de SAGESA. I com no, va tirar pilotes fora i va donar la culpa al govern tripartit de l’Ajuntament de Reus (per mi que només li va quedar donar la culpa a Zapatero i al bou que va matar a Manolete)
La tàctica de negar-ho tot i donar la culpa als altres és tan vella com la existència del ser humà. No recordo cap cas en que un polític culpable de corrupció admeti, d’entrada, la seva culpa. La primera reacció, com he dit abans, es negar-ho tot.
Per tant, què ens fa pensar que en el cas d’Amposta hauria de ser diferent?  
Certament, l’entramat d’empreses públiques INNOVA es va gestar, efectivament, durant un dels mandats de Josep Abelló, exalcalde socialista de Reus (1986-2002) Però no és menys veritat que fins l’entrada de les CUP a l’Ajuntament, a tothom li anava bé els sous i prebendes que rebien del grup INNOVA (també els de CiU i els del PP)
Personalment em crida molt l’atenció que Josep Prat, l’autèntic cervell del muntatge de INNOVA, fos, posteriorment, el Director General de CAT Salut, l’empresa pública que gestiona una bona part de la sanitat catalana. Va ser nomenat per aquest càrrec durant el darrer govern de Jordi Pujol. Col·locarien els convergents a un no afí, per a un càrrec tan important? Tinc els meus dubtes.  

NERVIS A FLOR DE PELL
Algú em va dir ahir que, encara que no hi haguessin detinguts, només pel mal rato que estaven passant els convergents, ja valia la pena.
Vull recordar que l’ombra de la sospita ja fa molt de temps que planava sobre alguns polítics ampostins: cas Palau, Merinos... De fet, si finalment els indicis de corrupció, pels quals es van fer les entrades d’ahir, des del meu humil punt de vista, només serien con la punta de l’iceberg. Penseu que, fins ara,  no s’han investigat temes urbanístics ni de cap altra índole, susceptibles de irregularitats.
Tant nerviosos estan que, aquest matí, segons m’han informat, s’han creuat per les escales de l’edifici de l’ajuntament Ferré i Roig amb Ciscar. Com sembla ser que ningú ha volgut cedir el pas, Roig i Ciscar han acabat xocant, l qual cosa ha provocat primer un intercanvi de insults i paraules pujades de to i, finalment, una agressió de Ciscar a Roig. 
També, des de sectors presumiblement convergents (d'on sinó? s'està amenaçant als internautes que pengen fotos i fan comentaris per les xarxes. Prova evident és la que ha rebut l'encara portaveu del PSC Antoni Espanya. 
És una bona mostra del caciquisme que impera a Amposta des de fa dècades. Vergonyós!! 

PLOURE SOBRE MULLAT
Ja sabeu que, sovint, les males notícies no venen soles. Aquest mateix matí, la revista digital directa.cat ha publicat un article d’Oriol Fusté sobre l’actual gerent del Consell Comarcal del Montsià i ma dreta de Roig durant molts d’anys, amb qui va ser regidor d’Urbanisme.
L’article en qüestió va en la mateixa línia que apuntava més amunt de presumptes irregularitats comeses per alguns dels edils ampostins.

Sinó l'heu llegit, ho podeu fer clicant AQUÍ