dijous, 28 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS AMPOSTINS. ELS DUBTES

Després de la inesperada i brillant victòria d’EA-AM a Amposta, arrabassant la majoria absoluta que tenia CiU, es de suposar que moltes coses canviaran tan al poble, com al sí de l’ajuntament.
El govern de Manel Ferré havia apostat molt fort per la residència d’avis. Una residència sobredimensionada segons molts i amb seriosos dubtes sobre la concertació de places. Evidentment no es pot deixar de banda una cosa que està començada, però, es continuarà endavant o es deixarà com està ara? (Ho dic perquè crec que no està totalment acabada)
Sovint he insistit sobre el CAP que va entrar en escena durant la campanya electoral de 2011 i del que mai més se’n havia sentit a parlar fins la campanya d’aquest anys, 4 anys després. Per la qual cosa, sembla (ja sabeu que del dit al fet...) que Ferré tenia aparaulada amb el departament de Salut la construcció d’aquest nou cap. Mantindrà la Generalitat els seus compromisos? O amb el canvi de govern posaran excuses per a no fer-se?
Però no tots els projectes iniciats per CiU durant el seu mandat passaran a millor vida. Els encerts en la gestió, com són el Centre de Tecnificació (ERC hi va apostar fort quan estaven al govern de la Generalitat), la Festa del Mercat a la Plaça entre d’altres, es previsible que rebin un impuls important, així com la Festa Major. Però, disminuiran el nombre d’espectacles taurins? Des d’aquí els encoratjo a que els redueixin de forma dràstica en detriment d’actes alternatius culturals, esportius, etc. de gran format per a que la ciutadania d’Amposta en pugui gaudir.  
Però els dubtes més grans que tinc, és que passarà amb la gent col·locada a dit pels anteriors alcaldes. Ah! Què es diuen càrrecs de confiança? D’aquests mateixos... El més lògic és que se’n aniran fora i, cal esperar que Adam en redueixi el número en pro de l’estalvi.
Sobre l’estalvi, li vaig escoltar dir a Adam que s’havia de canviar l’enllumenat actual per leds. Seguiran fent d’intermediaris Roig i Santiago? O es mirarà de trobar alguna empresa que no tingui intermediaris i, per tant, es podrà reduir el preu de cost?
I amb la Revista Amposta, què passarà? Es mirarà de donar-se un nou impuls amb un contingut molt més plural i informatius de temes que puguin interessar al poble? O bé s’optarà per fer-la desaparèixer? I encara una tercera possibilitat: Fer-la exclusivament digital.
És evident que no pot seguir sent un pamflet al servei del grup que governa Amposta, què és en el que s’havia convertit des de fa molts anys a les mans de CiU. Feu memòria. Quantes revistes pròpies ha tret CiU durant la darrera legislatura? Jo no en recordo cap! Per a què? Tenint la Revista Amposta on l’alcalde era present a tots els actes, no els hi feia cap falta. Crec recordar que va ser a la revista del mes de febrer que va sortir a 36 fotos, tantes com pàgines té la revista. Per algú aliè que no conegui la realitat de la ciutat i les ocupacions del fins ara alcalde, pensaria que es passava les 24 hores del dia a Amposta i, la majoria d’aquestes passejant pel poble i assistint a tota mena d’actes. Res més lluny de la realitat. Al menys passejar, passejava poc; ell, com el seu predecessor, eren més d’agafar el cotxe.
De Tots els temes que poden sorgir, el que més em preocupa (suposo que ja ho sabeu), és l’estat de la via pública i això inclou tant la circulació com la neteja.
El tema de circulació, sobre tot a l’hora d’aparcar (o simplement deixar el cotxe –hi ha qui ni es molesta en aparcar-lo-) significa un autèntic caos. Així de contundent. L’anarquia que hi ha a Amposta ha arribat a límits difícilment superables. Vull pensar que el relaxament de la policia local es deu a la manca d’interès dels seus caps en voler solucionar la situació. I què l’alcalde tragués les multes als seus companys de partit, amics i coneguts, tampoc no ajudava gens per a motivar a la policia a l’hora de posar una mica d’ordre.
El mateix passa amb brutícia que es troba per tot arreu. Amposta és un poble brut. Segurament, una part de la culpa és per la manca de papereres. Hi ha carrers importants d’Amposta, com l’avinguda de Catalunya que no tenen uns sola paperera. Però la principal causa és la manca de civisme de la ciutadania. Hi ha negocis (sobre tot bars) que dipositen les seves deixalles en grans bosses o les ampolles de vidre en caixes al costat de les bústies dels contenidors, quan estan obligats per les ordenances municipals a gestionar-los, es a dir, portar-los a la deixalleria o utilitzar el servei municipal de recollida al propi establiment.
Dintre de 4 anys, per a quan acabi la legislatura, notarem canvis significatius a la nostra ciutat? Esperem que sí. Esperem que Adam i el seu equip tinguin els encerts necessaris per a millorar totes les mancances dels anteriors equips de govern de CiU.