diumenge, 17 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS AMPOSTINS: LES POLÈMIQUES DE LA CAMPANYA

Els registres que va portar a terme la Guardia Civil el passat 28 d’abril a les seus de l’Hospital Comarcal i la Casa Consistorial s’han fet presents durant la campanya electoral.
Si ja abans de que comencés la van circular fotos retocades, així com caricatures i acudits al·lusius sobre tot a Manel Ferré, aquests darrers dies ha aparegut per les xarxes socials un fotomuntatge on sobre el fondo de la façana de l’edifici de l’ajuntament custodiada pels agents de la Guardia Civil, s’hi poden veure tres crucificats. A mi em van arribar dues versions pràcticament idèntiques, sinó fos que a una hi havia un quart personatge agenollat.
L’estampa tenia similituds amb la del calvari on estava, recordeu, Jesús entre els dos lladres (un de bo i un de dolent) La figura del mig tenia el rostre de Manel Ferré, mentre que la de l’esquerra (segons el sentit de la foto) era la de Daniel Rius i el de la dreta, el més irreconeixible, l’empresari Joan Lluís Ripollés.

Algú em va preguntar si els que acompanyaven a Ferré eren les 3 R. Li vaig respondre que efectivament (com ja he dit abans: Roig, Rius i Ripollés)   
Segurament la crucificació pot tenir diverses interpretacions, però n’hi ha una que em sembla la més lògica. Si el registre de les dependències municipals va acabar a quarts d’una de la nit (ja 29 d’abril), al cap de poques hores, l’alcalde va sortir, acompanyats pels seus apòstols, a tranquil·litzar a la seva parròquia, ja que no als que no ens refiem d’ell ni d’altres ampostins il·lustres. Durant la seva compareixença, Ferré es va fer el màrtir i va assegurar que a Amposta no hi passava res. Més o menys el mateix va fer quan va reunir als treballadors municipals per a garantir-los el bon funcionament de l’ajuntament i fins i tot, dirigint-se al responsable de realitzar els pagaments (recordeu que estàvem a finals de mes), li va preguntar:

-Les nòmines d’aquest mes ja estan pagades, no?

Hi ha molts ciutadans que opinen que anar de víctimes pot reportar-los alguns beneficis en forma de vots extra. Potser els suficients per a que tornin a treure majoria absoluta. Ja es veurà.
I per què acompanyen a Ferré els altres tres personatges? No tinc cap dubte de que la presencia de Rius es deu a un article d’opinió aparegut a la revista digital la Directa on, precisament, qui va ser la ma dreta de l’exalcalde Roig, no sortia gens ben parat. Rius també va afirmar que tot el que es deia a l’article signat per l’Oriol Fuster, era mentida. Quina novetat!
Suposo que igual com el tercer en qüestió és Ripollés, bé podria ser qualsevol altre, com per exemple el propi Roig que, en aquests moments tan difícils per a Ferré li ha tornat a fer costat. Ripollés, durant molts d’anys va ser com una mena de cervell a l’ombra. Soci de Roig en alguns negocis com el frustrat centre comercial Futuro Ciudad Amposta o el macrocomplex dels Merinos a Màlaga, l’empresari va idear projectes que, des d’un bon principi, van ser polèmics, com per exemple la urbanització Montsianell o el funicular que havia d’unir el casc urbà en la també frustrada zona d’oci de Tosses, entre d’altres.
I què fa Roig agenollat? La postura és la d’un pidolaire que demana almoina. Segons una publicació de la CGT de Lleida, quan Roig era senador espanyol, era el més endeutat de ses senyories amb un deute aproximat de més d’un milió d’euros.
Eixugar un deute així no deu de ser fàcil. Possiblement per això, Roig no s’ha acabat de jubilar, tot hi que ja fa temps que va complir els 65 anys. Com sabeu, fa mesos que us vaig dir que Roig estaria fent d’intermediari entre els ajuntaments de CiU del territori i empreses que es dediquen a la eficiència energètica, concretament a la instal·lació de leds. Cal suposar que Roig pretén així treure’s un complement a la pensió.
Durant al baralla que hi va haver a les escales de la casa consistorial entre Roig i Germán Ciscar, aquest darrer li va dir que era un venedor de bombilles...
Dimarts em va arribar un missatge privat on s’assegurava que la foto en qüestió havia estat esborrada d’alguns comptes de els xarxes socials i se’m demanava que la publiqués, ja que semblava que a mi no m’esborraven res. De moment...

Si encara voleu més informació, cliqueu AQUÍ