dimecres, 6 de maig del 2015

MAS TORNA A ADVERTIR

El President s’ha ofuscat en convertir les eleccions municipals en una espècie de primera volta de les autonòmiques del setembre (que també s’ha ofuscat en qualificar-les de plebiscitàries) i ahir ja va advertir que si no s’arriba a pactes postelectorals per a formalitzar governs proindependentistes, hi podria haver conseqüències.  
Encara que qualsevol formació política tingui els seus seguidors incondicionals, hem de confiar que la immensa majoria de la població tingui les idees clares i que tant el 24-M, con el 27-S votin en la clau que toca i que no es deixen ensarronar per discursos barats que només tenen el propòsit de salvar els mobles de casa.
CiU i ERC van signar fa unes setmanes un acord per a que depenent dels resultats de les municipals, es prioritzessin els pactes entre totes dues formacions per a configurar governs municipals proindependentistes i ara Mas demana que aquest acord es compleixi.
Però es clar, no tothom hi està d’acord i hi ha molts candidats republicans que abans de pactar amb CiU, igual prefereixen quedar-se a l’oposició. Qui ja ha marcar distàncies amb CiU ha estat l’alcaldable per Barcelona Alfred Bosch. Als temps que corren, on sembla que s’acabaran les majories absolutes i el bipartidisme (no oblidéssim que a Catalunya el bipartidisme el conformaven CiU i PSC), és del tot lògic que la resta de partits, al menys abans dels comicis electorals, vulguin mostrar un perfil propi i desmarcar-se d’aquelles formacions que tinguin l’estigma de la corrupció.
Un cas semblant és el que està passant a Amposta. Els que hem conegut de prop la forma de ser, sobre tot, dels alcaldes, sabem que CiU no és un bon company de viatge per a ningú. Per tant, d’entrada s’han d’establir barreres que separin clarament les formacions que concorren a les eleccions del dia 24, a saber (les cito pel nom del partit majoritari i més conegut): CiU, ERC, PSC, PP, PxC i PCPC.
Tret del PP, que no crec que tregui representació, dels altres partits no veig a ningú pactant amb CiU per a investir a Manel Ferré novament com alcalde d’Amposta.

-Si ho fes ERC perdia tota la credibilitat que té en aquests moments.

-El PSC es veuria abocat a, pràcticament desaparèixer del panorama polític local.

-PxC, després dels darrers esdeveniments (denúncies al jutjats, amenaces i combats de boxa), no s’entendria.  

-I, finalment, el PCPC tampoc traurà cap regidor i, encara que el tragués, tampoc pactaria amb CiU i m’ensumo que amb cap dels altres partits.

El que està per veure és el desgast que patirà CiU després de les dues denúncies al jutjat presentades per PxC i el registre de la Guardia Civil del dimarts passat a l’hospital i les dependències municipals pel cas INNOVA. Si CiU no baixa dels 3.500 vots fidels, tindrà moltes possibilitats que renovar la majoria absoluta, això sí, depenent del grau de mobilització que aconsegueixin la resta de formacions.