divendres, 3 de juliol del 2015

AMPOSTA COMENÇA A CANVIAR…

Suposo que per a parlar bé d’un govern, no cal esperar que passin els 100 dies de gràcia que sé solen concedir abans de valorar les seves actuacions.
Si segueixes la política ampostina, és evident que ja es visualitza un canvi i no només de formes, sinó també de fons que encara és més important.
Des de que Adam Tomàs és alcalde d’Amposta , he llegit que ha començat a negociar amb els propietaris de l’antic Sindicat, a l’avinguda de la Ràpita, la compra del local, pretès per exemple per la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. L’anterior govern va qualificar l’operació d’inviable.
També he llegit que es podrà votar al Poble Nou del Delta després de molts d’anys demanant-t’ho. Qui ho demanava? Per una part, els habitants del lloc i, per l’altra els grups polítics de l’oposició. Els diferents equips de govern també s’hi van negar sempre.
On votaven els del Poble Nou? Als baixos de l’edifici Carrero Blanco, on hi ha unes dependències municipals de serveis socials. Fins allí arribaven amb un autocar que els hi posava interessadamentl’Ajuntament d’Amposta.  Sí, sí, he dit interessadament, o què us penseu? Els pujaven a l’autocar i els acompanyava al representant de l’alcaldia. Allí els hi devia preguntar:

-HI ha algú que no tingui la papereta per a votar?

I als que deien que no els hi donava una para que no s’equivoquessin i votessin correctament.
Per cert, a partir d’ara al Poble Nou ja no hi haurà representant de l’alcaldia nomenat pel propi alcalde, sinó que seran els seus habitants els qui l’elegiran democràticament. De moment serà Josep Juan, que era qui anava a la candidatura d’EA-AM.
Fins on arribo, veig a l’alcalde força receptiu. Per les xarxes socials hi ha diferents pàgines que es fan ressò de les incidències que aprecien els ciutadans: un desguàs embussat, uns matalassos abandonats...    
I ja per acabar, parlaré del grup de CiU (suposo que aquí no s’ha trencat) Els vaig veure (potser no estaven tots) fent una roda de premsa al local habilitat per a tal efecte a la Casa Consistorial. Per a qui desconegui el tema, segur que no hi veurà res de particular, però es tracta d’un fet extraordinari. Mai abans (o al menys a mi no em consta), un grup de l’oposició havia pogut fer una roda de premsa en aquest lloc i l’havien de fer a la seu dels respectius partits o bé al carrer.
Em consta (ara sí) que l’oposició s’havia queixat diverses vegades, però el corró de CiU els ho negava sistemàticament.
Crec que hem visualitzat perfectament l’actitud autoritària i prepotent dels diferents governs de CiU:això no es pot fer perquè ho dic jo i prou... Sense atendre a raons, sense comptar, sovint, amb l’opinió de la ciutadania. Era un continuo ordeno y  mando...
A partir d’ara, segur, cada vegada es posarà més de manifest les males praxis dels governs de Roig i Ferré. 
Ho aniré explicant.