dissabte, 18 de juliol del 2015

Llistes i psiquiatres

XAVIER SARDÀ
Periodista
A veure, ¿què li passa?
-Miri, doctor, ara resulta que el referèndum de Grècia és la cosa més democràtica. Es convoca en una setmaneta, amb una pregunta incomprensible, i ¡llestos!
-¿No li agrada? Un referèndum és clarificador.
-Sí, d'acord, però la Merkel també hi té dret ¿no?... ¿Què passa si laMerkel li pregunta al poble alemany si vol seguir ajudant Grècia o no? ¿Què dirien llavors els fanàtics del referèndum grec?...
-De totes maneres, Grècia no se salva de les receptes d'austeritat. Apujarà l'IVA i abaixarà les pensions... ¿Què més el preocupa?
-Aquí a Catalunya... que al·lucino amb això de les llistes sense polítics.
-¿No li sembla bé?
-És que els d'ANC i Òmnium també són polítics.
-No, són societat civil.
-Aquests de la societat civil, quan van en una llista, ja són polítics.
-Això que diu és un automatisme.
-Ara Mas torna a dir que si no es fa com ell vol, no convocarà eleccions. És un embolic, doctor. Les pors electorals de Mas són socialment traumàtiques i políticament esgotadores.
-Vostè exagera.
-¿Jo? ¿Per què no es fa una llista per sorteig?... Com quan s'ha de ser membre de mesa electoral o jurat popular, però per ser candidat. La llista de la Cata-Lotto.
-Calmi's.
- ¿I per què no la llista dels 40 principales?... De fet, res més democràtic, escolti. La gent compra la música que prefereix. Ja ho veurien vostès: que la gent elegeixi entre Enrique Iglesias i Núria de Gispert. Una mena de Cata-Principals.
-Li donaré un sedant.
-No, de veritat, doctor... ¿I si per evitar que es corrompin fem una llista amb candidats imputats o corruptes? Cata-corrupt: Pujol, Pujol Ferrusola, Millet, Jordi Montull, Planasdemunt, Alavedra, Prenafeta, Ausàs...
-Crec que té una obsessió...
-Podríem convertir Catalunya en una concessió d'Ikea per salvar els mobles... Ja m'entén.
-Molt graciós. Es prendrà un Orfidal.
-Les llistes semblen torbar el món independentista. ¿I si en lloc de llista presenten unacolla castellera? Total, per governar només s'ha de fer el que diu TV-3. ¿O és al revés?
-Crec que l'ingressaré.
-¡Això, doctor, una llista de psiquiatres!... A aquest pas, el país els necessitarà. Vist el que hi ha, els indepes parlen més per donar-li gust a la llengua que per entendre's.
-La seva visió del procés em sembla injusta.
-Ja ho tinc, doctor... ¿I una llista només amb monges? Estan de moda, resen molt, no poden repartir hòsties i Déu les ajuda (menys en les vacunes). Déu.Cat.
- Crec que ja està bé per avui.
- Sí, doctor. Però això continuarà.