dijous, 20 d’agost del 2015

DIARI DE L’AGOST. DIJOUS 20

Uns altres que no havien actuat mai…

Sembla ser que aquest any tothom s’ha confabulat per actuar a Amposta. Primer va ser el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, després la cantautora Montse Castellà i anit Pepet i Marieta... Des del meu record mai tants artistes del territori havien actuat a les Festes Majors d’Amposta.
És cert que Pepet i Marieta ho va fer a les festes alternatives de Surt al Castell un fet que es pot considerar casual, però que a l’hora de comptabilitzar-lo, suma.
Abans de Pepet i Marieta va actuar el grup Ojo de Buen Cubero.






Una recomanació que arriba tard

El Butlletí Oficial de l’Estat d’avui publica una recomanació del ministre Montoro. Si més no, crida l’atenció que sigui una recomanació i no un precepte d’obligat compliment. O sigui, si vols ho fas i sió, no i jo quedo bé... O no.
Montoro recomana als alts càrrecs d’empreses públiques i d’altres estaments de l’estat que no sigui el propi govern, que mirin de reduir despeses com per exemple de viatge, renunciant als cotxes oficials (aquells que en tinguin), viatjant en classe turista en lloc de primera o fer videoconferències com alternativa a desplaçar-se per a fer reunions de treball. I es clar, davant d’aquesta situació només cal fer-se una pregunta:

-I perquè no s’estava fent?  

L’estafa econòmica que anomenen crisi fa molts anys que dura, tants com 7 i sobta que sigui, precisament ara, quan la legislatura de Rajoy està a punt d’acabar, que es vulgui aplicar aquesta mesura que, com ja he dit i reitero, no serà d’obligat compliment ja que es queda en recomanació. Igual és la primera vegada que una recomanació quedi recollida al BOE. Imagino qu3 s’ha fet per a que consti en acta (o en diari oficial), ja que una cosa així bé s’hauria pogut divulgar mitjançant una simple nota ministerial.
Ràpidament l’oposició ha sortit a criticar la mesura. També els socialistes. Aquí també sobta que quan una mesura així es va votar al si del Parlament Europeu, el socialistes espanyo0ls hi van votar en contra... Contradiccions que té la vida.


El tercer rescat a Grècia    

Difícil analitzar detalladament per aquells que no som economistes el significat del tercer rescat a Grècia. Però hi ha coses que m’han cridat l’atenció, com per exemple que una part de les primeres transferències siguin per a pagar creditors... Em sembla que això serà com el conte de mai acabar. Ja sé que els estats (i sobre tot Alemanya) estan en contra de que es perdoni una part del deute, però una mesura així seria un gest de generositat de cara els ciutadans del país hel·lè.
Tsipras acaba de dimitir per a convocar ràpidament eleccions. Una vegada més es demostra la ingovernabilitat del país davant la impossibilitat de poder aplicar les mesures més adequades. El dilema és veure qui podrà formar el proper govern. No cull cridar al mal temps, però davant dels fracassos successius dels partits de dreta i d’esquerra, la desesperació de la població podria donar el poder a l’extrema dreta, la qual cosa sí que significaria un veritable perill per Europa, potser més que l’hipotètica sortida de l’Euro.


Millora adequadament, però...  

L’altre dia, quan vaig anar a tirar la brossa als contenidors que tinc més prop de casa, un veí em deia que es veia una milloria. Efectivament i normalment, les illes de contenidors solen mostrar una millor imatge, però no sempre.
M’explicava el veí que els xofers dels camions tenen més cura de no embrutar i fins i tot netegen la zona amb aigua a pressió quan al buidar es vesa suc.
Li vaig dir que d’acord, però que no fa gaires dies, aquella mateixa illa mostrava un aspecte com mai havia vist, ja que les caixes de cartró, els envasos i tot tipus de residus s’amuntegaven fins al punt de que es feia difícil passar per la vorera. Li vaig explicar que les botigues, els bars, els restaurants i qualsevol empresa que generi residus se’ls ha de gestionar portant-los a la deixalleria i no dipositant-los als contenidors o a l’àrea que ocupen aquests.
Fa un moment hi he anat a portar plàstic i al costat del contenidor de vidre hi havia dues bosses plenes de botelles petites. O la farra va ser gran o procedeixen d’un bar de la zona. Em decanto per la segona opció.
I al costat d’un dels dos contenidors que hi ha de fracció resta, hi havia una bossa negra que no deixava veure el seu interior. El contenidor estava buit o, al menys, no ple del tot i per tant, hi cabia perfectament.