dijous, 3 de setembre del 2015

MASSA CASUALITATS PER SER CASUALITAT…

De Manel Fontdevila a eldiario.es
Us explicava ahir que havia conegut al regidor de la CUP de Tortosa Xavier Rodríguez Serrano, amb qui havia mantingut una distesa conversa. Algunes de les coses de les que vam parlar, ja us les vaig explicar, però evidentment no tot. Durant la conversa va sortir el personatge de Mas, així com també el de Rajoy. A l’hora de definir-los també hi va haver coincidència:

-Mas és un gran polític, mentre que Rajoy és un polític mediocre... No hi ha cap partit com Convergència que està esquitxat per diversos casos de corrupció i allí estan...

És així, no li cal donar més voltes. Una cosa és la meva animadversió cap a tot allò que faci tuf a convergent (inclòs Mas, evidentment) i l’altra molt diferent seria no reconèixer que s’ho han sabut muntar molt bé per arribar fins allà on han arribat. Ja coneixeu la dita castellana: lo cortés no quita lo valiente.
Mas va haver de parlar ahir en seu parlamentària sobre l’escorcoll a les seus de Convergència i de la fundació CatDem. Segurament, de tot el que va dir, la frase més cèlebre va ser: Massa casualitats per ser casualitat, al referir-se a que ha passat pocs dies abans del començament de la campanya electoral del 27-S, de que, segons ell, des de la nit abans del registre, diversos mitjans de comunicació ja estaven assabentats de les entrades, de que de la seu central del partit no van escorcollar ni es van emportar res... Sí, President, estic amb vostè, tot massa casual. Fins i tot no li acceptaria l’aposta que va fer de que abans del dia de les eleccions encara passaran més coses. És evident que l’Estat i tots els instruments que té al seu abast faran l’impossible per torpedinar el procés independentista que s’ha engegat.
Però no només és casualitat les coses dolentes que li estan passant a Convergència. Ahir, llegia al Triangle que el responsable de finances de Convergència Andreu Viloca és l’administrador deCatDem i de l’altra fundació vinculada a CDC: Nous Catalans (presidida per l’Àngel Colom) No em direu a mi que no és casualitat. No trobeu que seria molt més transparent que cada entitat tingués el seu propi responsable?
A preguntes de la resta dels grups, Mas va negar per activa i per passiva que no sabia res sobre el finançament il·legal i fins i tot, va dir, estava segur que mai n’hi havia hagut.
De recompte de casos de corrupció que esquitxen directament Convergència, en surten 6, entre els quals, el del Palau de la Música, del de TEYCO, el de Torredembarra i el de Lloret. Massa casualitat, no? O és que algú es creu que algú es quedava els diners de les mossegades i que no arribava res al partit? D’haver estat així, no haurien estat recolzats pel propi partit quan els casos van sortir a la llum i haurien hagut ràpides fulminacions dels càrrecs implicats.
Sobre l’empresa constructora constituïda per un fundador de Co0nvergència (una casualitat més), Mas va dir que havia treballat més per altres ajuntaments de diferent color polític que no per convergents i va insinuar (sense demostrar-ho es clar) que també aquells ajuntaments haurien rebut finançament il·legal per part de TEYCO. Els altres sí, però CDC, no... Sorprenent!
Una pregunta que vaig fent de tant en tant i que avui tornaré a repetir: Per què a Roig li va molestar tant quan Diari de Tarragona va publicar una foto on es veien ell mateix, Fèlix MilletMarga Maigí i d’altres al despatx de l’alcaldia d’Amposta? Si només es tractava de signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Amposta i el Palau de la Música, no n’hi havia per a molestar-se tant, no trobeu?
I ja posat a llençar preguntes al vol, algú em sabria dir quin paper juguen les fundacions dels partits?
Va afirmar algú de CDC (no recordo qui) que de la seu de CatDem només es van emportar material polític estratègic. Per tant, em d’entendre que CatDem és com una FAES a la catalana? Perquè, sinó és així, què feia aquest material en mans de la fundació?