dimarts, 15 de desembre del 2015

ELS CARTELLS DE LES GENERALS: DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT

Acabaré amb els cartells de Democràcia i Llibertat que com sabeu, és la formació liderada per CDC. En aquest cas, a part de banderoles, han contractat cartelleres de les que hi ha, normalment, a les entrades de les ciutats, com per exemple la que hi ha a l carretera de Sant Jaume d’Amposta on apareix el rostre de Arturo Mas. També la que tinc al costat de casa on apareix Ferran Bel, l’alcalde de Tortosa i número ú per Tarragona. Aquesta cartellera ha estat ocupada successivament pel PSC a les municipals, el PP a les autonòmiques i ara per DiLl. Finalment també hi vaig poder veure mupis amb el rostre d'Annabel Marcos, la candidata ampostina al Senat. Es nota que de llarg és la formació que més diners té... Tan independentistes que són, no comprenc perquè es gasten tants euros per anar a Espanya! 
El color predominant és el blanc i cal dir que els candidats no han sortit gens afavorits a les fotos. Representen la culminació de la degradació de Convergència, vaig sentir dir... A part s’ha introduït un element nou: la signatura del candidat. Suposo que tindrà el seu significat, però personalment ho trobo un element superflu. Què vol dir què subscriuen el compromís? Recordo que fa anys Arturo Mas va acudir al notari per a que aixequés acta de que no pactaria amb el PP i ho va fer només va arribar al govern.  
Usen al menys dos lemes de campanya que es transformen: d’impossible a possible i de desigualtat a igualtat. Als cartells hi apareixen tatxats els prefixes que alteren el significat de les paraules.

La participació d’Arturo Mas (què evidentment no pren part de les eleccions) es deu al ganxo electoral que té entre els seus i, tal com em va dir un company, segurament perquè els votants relacionen la nova formació amb Convergència. La qual cosa no sé si és bona o dolenta, perquè tots sabem el llast que arrastra la formació abans nacionalista i ara reconvertida a l’independentisme més delirant.