dimarts, 23 de febrer del 2016

ALÍ BABÀ I ELS… 7.140 LLADRES!

De Ricardo al diari el Mundo. 
Tots coneixeu el conte d’Alí Baba i els 40 lladres, ja que forma part del recull de les Mil i una nits i, a part d’això s’han fet diverses adaptacions cinematogràfiques.
Ara imagineu-vos per un moment que Alí Babà vingués a Espanya i reclutés, ja no 40 lladres, sinó 7.140... Molts? Ho són, la veritat, però la xifra no es trobada a l’atzar, sinó que correspon al nombre de detinguts per delictes de guant blanc durant la passada legislatura 2011-2015)
No cal ni dir-ho, que a aquesta quantitat (que es va fer pública al setmana passada), sé li haurà d’anar sumant a tots aquells que es vagin detenint durant aquesta nova legislatura que, com aquell que diu, ni ha començat.
Com sabeu n’hi he de tots colors: blaus (del PP), rojos (PSOE i PSC), taronja (Convergència) i d’altres de tonalitat deferents o neutres.    
Qui s’emporta la palma són els del PP. En diferència són els que més casos tenen oberts i sembla que cada els hi troben més draps bruts. Per exemple, ahir pel matí, a la Cadena SER, Pepa Bueno informava que els detectius que s’ocupen dels diferents casos havien constatat fins a 5 caixes B i que el tresorer de totes elles era Francisco (Paco) Camps, el del vestits... Ell ho nega, està clar, però cuando el río suena...
L’amic Santiago Romero (Compromís) va publicar també ahir al seu compte de Facebook:
-Señor Grau, ¿Por qué está usted detenido?
-Porqué me da la gana.
Per aquells que no ho sàpiguen, Alfonso Grau va ser el vicealcalde de València amb Rita Barberà i cal recordar que va convocar una roda de premsa quan el seu nom va començar a aparèixer com un dels principals capitosts valencians en el cas Noos. I com que no dei res que no sé sabés, un periodista li va preguntar el motiu pel qual l’havia convocat i la seva resposta va ser: ¡Porqué me da la gana! Ara ja sabem que estava de merda fins el coll.
Juntament amb Grau hi ha d’altres capitost que també ocupaven càrrecs a la cúpula del PP valencià, com per exemple Carlos Fabra de Castelló, Alfonso Rus a València, José Joaquín Ripoll a Alacant o Ricardo Costa, de la direcció del partit i un dels primers en ser imputats, segurament per tapar a d’altres... I encara que de moment no està investigada, la mateixa alcaldessa de València Rita Barberà, que per cert, encara no ha aparegut pel Senat, tot i que forma part de la diputació permanent de la institució. Rita deu de pensar que si surt de casa igual algú té un mal cap i la tira de cap al Xúquer... Què baixa buit? Millor, més mal es faria...
Diuen els investigadors que el PP valencià actuava com una veritable organització criminal amb l’únic propòsit d’aconseguir quans més diners millor.
Un altre amic de Facebook, Pedro Vidal, parlava d’engany a l’electorat valencià. Jo més que d’engany parlaria de beneiteria de la majoria dels ciutadans que durant dos dècades han estat votant-los.
No fa gaires dies, Vinaròs News em va publicar un article que vaig titular El miracle dels pans i dels peixos, on qüestionava l’actitud de tots aquells valencians i valencianes que s’havien deixat enlluernar per la transformació de la seva comunitat sense reparar que al darrere s’hi amagaven un colla de lladres.
És què no hi havia gent que els advertia del què estava passant? Evidentment que sí, però ja ho diu la dita: no hi ha més cec que aquell que no vol veure!
I a sobre, ahir, surt D. Francisco i va dir el que tothom esperava que digués:
-No és cert el que s’està dient de mi... Posaria la ma al foc per Rita Barberà i per tots aquells que no estan investigats...
Paco, Paco, que et pots cremar i ho saps!
Ah! I a sobre vol se més xulo que Alfonso Grau:
-No descarto tornar a la política. Els socialistes i Compromís saben que allí els guanyo...
Bé per ell! Els hi està dient tontos als seus conciutadans, al menys a aquells que encara el votarien...
No sé perquè em sorprenc tant si aquí a Catalunya amb Convergència passa el mateix o a Andalusia pel tema dels Ere’s, també. No sé si és pel clientelisme que hi ha, per ignorància o per totes dues coses, hi ha gent que els hi prendrien tot el que tenen a casa i segur que encara pensarien: Pobrets, si roben serà perquè ho necessiten!  
Però el millor de tot és que se’ls en foten a la cara i ni s’immuten!  Me sé revolen les tripes...