diumenge, 28 de febrer del 2016

LA BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA AL CICLE ‘AMPOSTA DE BANDA A BANDA’

Dintre del cicle Amposta de Banda a Banda, que aquest any arriba a la 15a edició, anit a les 8 va actuar a l’auditori de la societat musical la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria dirigida per la batuta del mestre Francisco Valero Terribas.
El programa va ser el següent:

  • Del Perelló a Catarroja (Pasdoble) de José Serrano
  • Marxa burlescade  Manuel Palau.
  • Tríptic a la Unió de Juan José Poveda (de 3 moviments)  
    1. Obertura 
    2. Evocació 
    3. Festí
  • Obertura Festiva de Dmitri Xostakóvitx.
  • Simfonia No. 5 (rem.) de Dmitri Xostakóvitx. – Quart moviment (Allegro ma non troppo).
A la mitja part, el president de l’entitat Xavier Escrihuela va lliurar al president de la banda de Llíria els records de l’estada: el commemoratiu del centenari de la Lira i el que s’acostuma a donar a totes les bandes que actuen dintre del cicle de concerts.
Com vaig escoltar al sortir, anit la banda de Llíria va triomfar. Ens va oferir un gran espectacle de música que només està a l’alçada de les millors bandes i, sense cap mena de dubte, la de Llíria té aquest nivell.
Després d’interpretar la seva darrera obra, el públic assistent, que va acabar posant-se en peus, va estar aplaudint uns 3 minuts, la qual cosa va obligar al seu director a sortir fins a dues vegades fins que finalment es va interpretar el pasdoble Llíria, fora de programació.  

No sé si és anècdota, però el director Francisco Valero Terribas dirigeix sense partitura. No recordo haver-ho vist mai.