diumenge, 29 de maig del 2016

ELS MALEÏTS FILLS DEL PP

Del ‘Aguanta Luis sé fuerte’ de Rajoy, s’ha passat a donar-li a Luis Bárcenas totes les culpes hagudes i per haver del que li està passant al PP per part de tots els seus dirigents.
Bárcenas és un maleït, un proscrit, un infectat... És el fill que cap mare de bé i de missa diària hauria volgut tenir. El que va enganyar i robar al pobre PP. El que va evadir diners a Suïssa a l’esquena del seu partit. D’un partit que havia confiat en ell fins el punt de fer-lo tresorer i fins i tot senador. Com els va poder trair de la forma que ho va fer?
Cansat de no trobar a la televisió cap programa que me satisfaci plenament, vaig saltant pel dial buscant el programa menys dolent. Dimecres vaig veure el Intermedio, un programa que solia mirar diàriament però que ho vaig deixar de fer en veure que no es tractava en rigor el tema català.
Segons el Gran Wyoming l’estratègia de defensa dels populars es basa en tres punts (dos de reals i l’altre sarcàstic) Els reals són:

1.        Donar-li tota la culpa a L’extresorer Luis Bárcenas.

2.        Presentar el PP com la víctima, no com el botxí. Un exemple és que de tots els jutges que han tingut les diferents causes, cap ha estat del grat del partit i això que la majoria dels magistrats pertanyen a la conservadora associació Francisco de Vitoria. Quina mala sort!

3.        Com us he dit, aquesta és sarcàstica. Van treure a la Maridolo de Cospedal explicant la situació que viu el PP a 13Tv, la poc catòlica televisió de l’Església. Recordeu quan va explicar el comiat en diferit del propi Bárcenas? Sí? Ho va explicar amb el mateix estil o sigui, no sé li va entendre pràcticament res. Així que Wyoming va dir que la tercera era treure a la Maridolo a explicar-ho per a què ningú entengués el que passa.

Sabeu el jutge Pedraz a condemnat el PP a pagar 1.200 milions per fer front a la fiança de responsabilitat civil per lucrar-se de les trames que afecten a una gran part dels seus dirigents: Gürtel, Taula, Palma Arena, Púnica, Brugal i un bon grapat més. I quan tots els partits estan preocupats de com pagaran la propera campanya electoral, va el PP i els paga al comptat rabiós (tal i com es deia quan estudiava comptabilitat)  
És evident que el PP està posant tots els pals a les rodes de la justícia que torba pel camí. Quants més casos de corrupció li surten, més pals han de posar. Van començar destruint els discs durs dels ordinadors de Barcénas per mirar d’eliminar qualsevol prova que els relacionés amb la caixa B del partit. També van negar que els apunts manuscrits de l’extresorer fossin el que aparentaven ser: els pagaments que feia Bárcenas a la majoria dels càrrecs i dirigents del partit.
Només quan se’n van adonar que aquesta tàctica servia per a ben poc, van decidir canviar pels dos primers punts esmentats amb anterioritat. I de moment sembla que funciona perquè, tot i la que els hi està caient a sobre, una gran part dels votats d’aquest país encara confien amb els populars a qui donaran suport el proper 26-J.
Què pot passar si un dia a Bárcenas se li unflen els morros de tanta culpabilitat com sé li vol endossar i explica tot el que sap?
Aquest potser el següent capítol de un llarg serial.