diumenge, 1 de maig del 2016

Renta Web: Què és i com s´utilitza?

Aquesta eina et permetrà fer la declaració en línia de forma més senzilla que amb el Programa PADRE

Renta Web: que és i com funciona
Renta Web: que és i com funciona GettyImages
REDACCIÓ Renta web, el nou sistema d'Hisenda per fer la declaració de la Renda, substituirà a l'esborrany i deixarà de banda al Programa PADRE, el qual quedarà relegat a una eina destinada només a determinats perfils.

Aquest nou programa de l'Agència Tributària, Renta web, serà més senzill d'utilitzar que el tradicional Programa PADRE. "El contribuent accedeix directament al servidor de l'AEAT i afegeix qualsevol dada o renda, de manera que pot tramitar fàcilment el seu esborrany / declaració per a tot tipus de rendes" resumeix Hisenda.

La implantació de Renta web per presentar la declaració de la renda en línia té a veure amb l'augment de l'ús dels telèfons mòbils i les Tablets. Tot i que la pàgina web de l'Agència Tributària estava disponible per a aquests aparells, el programa PADRE no, fet que limitava la seva eficàcia. Per això, Hisenda ha creat Renda web, per poder utilitzar l'eina a través de diferents dispositius.

Com accedir a Renta web

L'accés a Renta web es realitzarà a través de la pàgina web oficial de l'Agència Tributària. Aquí cal accedir a la Campanya de la renda 2015, la d'aquest any.

Renta Web

Des d'aquesta pàgina es pot accedir a la icona de Renta web, que apareix en lloc de la icona d'Esborrany de la renda 2015.

Els avantatges de Renda web

-Gràcies a Renta web es pot fer la declaració de la renda des de dispositius mòbils.

-Es pot començar a fer la declaració en un dispositiu, com el telèfon mòbil o la Tablet, i acabar-ho en un altre, com en el PC.

-Amb Renta web no cal tenir instal·lat cap programa ni tampoc aplicacions java per fer la declaració d'IRPF.

-Renta web ofereix un servei més interactiu que s'adapta a tots els contribuents, llevat dels que tinguin rendiments d'activitats econòmiques, eliminant les diferències entre el programa PADRE i l'esborrany. D'aquesta manera l'esborrany passarà a dir-se "predeclaració".

Com funciona Renta web?

Per utilitzar Renta web ja no serà necessari descarregar el programa a l'ordinador, sinó que es podrà accedir a aquesta eina a través d'una multiplataforma.

Tots els contribuents podran realitzar la declaració mitjançant el programa Renta web excepte els que obtinguin rendes procedents d'activitats econòmiques. Per accedir a Renda web, la via d'accés és a través de la pàgina web de l'Agència Tributària. La identificació del contribuent ha de confirmar-se mitjançant el DNI electrònic o la clau PIN24H. A partir d'aquí, s'ha de seleccionar la pestanya del servei 'Renta Web', omplint les dades i preguntes corresponents.

L'aplicacció Renta web està pensada per a ser emprada de forma ràpida i intuïtiva, de manera que pugui ser utilitzada per qualsevol contribuent amb independència dels seus coneixements informàtics.

El següent vídeo tutorial de l'Agència Tributària explica els passos a seguir per completar la declaració mitjançant Renda web:

http://videos-cdn.vidayestilo.es/multimedia/videos/2016/03/29/99237/como-funciona-aplicacion-renta-1_m.mp4